DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Horner egyszer az F1 miatt lógott a suliból

Az iskola helyett Silverstone-ba ment, beszökött a bokszutcába, Nigel Mansell-lel és Ayton Sennával beszélgetett – ez volt egy napja 1991-ben Christian Hornernek, aki azóta a Red Bull istállóját vezeti sikerrel.

A hétvégi Brit Nagydíj alkalmából a Red Bull egy szívderítő történetet osztott meg a csapatfőnökéről. Christian Horner arra a nyárra emlékezett vissza, amikor 18 éves középiskolás gokartosként a lakóhelye közelébe látogatott a Formula-1-es mezőny, ő pedig nem tudott ellenállni a kísértésnek, és emiatt lógott az iskolából. 

horner-portre-20201



„Az egyik első F1-es élményem 1991-ből származik. Friss jogosítványom és egy ál-Porschém volt, ami valójában egy Porsche-légterelővel és oldalt kivezetett kipufogókkal felszerelt Bogár volt. Akkoriban a Goodyear szállította a gumikat, és a Brit Nagydíj előtt nagyjából egy hónappal kétnapos tesztet szerveztek Silverstone-ban. Ez volt az első alkalom, hogy F1-es autót láttam a pályán” – emlékezett vissza a csapatvezető.

„Szóval ellógtam az iskolából. Ahelyett, hogy oda mentem volna, Silverstone felé vettem az irányt. Találtam egy lyukat a kerítésen, és belógtam a bokszutcába. Eljutottam a Williams garázsáig, ott Nigel Mansell egy fenomenálisan gyors autót tesztelt. Ez egyben Adrian egyik autója is volt [Newey, a Red Bull sztártervezője]. Találkoztam Nigellel, aki sok időt rám szánt. Amikor visszatértem a bokszutcába, Aytron Sennába botlottam, aki meglátta a gokartos csapatom rajtam lévő dzsekijét, így elkezdett a gokartozásról faggatni. Nemcsak, hogy a gyerekkori hősömmel, Nigellel találkoztam, még egy másik ikonnal, Sennával is összefutottam. A Volkswagen Bogaramban hazafelé madarat lehetett volna fogatni velem. A jegyeimen ez nem segített, de nagyszerű nap volt!” – anekdotázott Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: