DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norris nem bírta megállni, Sainzt ugratta a ferraris átigazolás miatt

A Scuderia gyenge szereplése óriási lehetőség volt Norris számára, hogy jelenlegi mclarenes csapattársával csipkelődjön, de tudja, hogy a karma miatt ezt nem viheti túlzásba.

Az F1 tavaszi kényszerszünetének egyik legnagyobb híre volt, amikor kiderült, Carlos Sainz jövőre Sebastian Vettelt váltja a Ferrarinál. Nagyítóval kellene keresni az olyan autóversenyzőt, aki nemet mondana a vörösök ajánlatára, Sainz csapatváltása azonban jöhetett volna jobbkor is, hiszen a maranellóiak két évtizede nem voltak olyan rossz formában, mint most. Mint kiderült, Sainz csapattársa, a folyton viccelődő Lando Norris nem hagyta ki ezt a ziccert egy kis csipkelődésre.

 norris-sainz-20191



„Viccelődtem vele, de semmi komoly. Tudom, hogyan működik a karma, és mennyire gyorsan megfordulhat a helyzet. Lesznek idén versenyek, amelyeken a Ferrari könnyedén legyőz majd minket, és Carlos mondhatja, hogy ’na, most ki nevet?’” Valószínűleg vissza fognak térni a régi formájukhoz” – árulta el a fiatal brit a Reutersnek.

Amíg viszont a Ferrari össze nem szedi magát, a McLarennek sansza adódik legyőzni az F1 egyik legnagyobb istállóját. Ez extra motivációt adhat a brit alakulatnak. „Most lehetőségünk van magunk mögé utasítani őket. A szezon végéig küzdhetünk velük. Sokat jelentene a csapatunknak, ha egy olyan alakulatot győznénk le, ami hosszú évek óta az élmezőny tagja.”

Norris önbizalmát tovább növeli, hogy a Ferrarival ellentétben a McLaren fejlesztései még csak most érkeznek. „Most nehéz helyzetben vannak. Sok fejlesztést pályára vittek, de messze nem azon a szinten teljesítenek, amit régebben nyújtottak. Ez reményteli számunkra” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: