DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ezért fejlődött ennyit Lando Norris

A McLaren fiatal brit F1-es pilótája elmondta, hogy minek köszönhető a szintlépés - nem csak annyi van a háttérben, hogy már nem újonc, változtatott is egy-két dolgon az idei szezonra.

Lando Norris szerint annak köszönheti az idei szezonra való előrelépését, hogy keményen kritizálta saját magát és tudta, hogy miben kell fejlődnie - mint ismert, újoncként is remekelt a brit fiatal, de az idei szezonja eddig még parádésabb, három futam után a tabella negyedik helyén áll a McLarennel. Az Osztrák Nagydíjon megszerezte pályafutása első dobogóját és bár a Magyar Nagydíjon nem tudott nagyot villantani, ez sem vetette vissza.

norris



"Megvan bennem az a képesség, hogy kemény legyek magammal és sok helyzetben fel tudom ismerni a dolgokat. Emiatt keményebben dolgozom, mert nem vagyok elégedett azzal, amit csináltam" - idézi Norris szavait a BBC. "Dolgoznom kellett a tavalyi gyengeségeimen, főleg a versenytempómon, de a mentalitásomon és azon is, hogy hogyan viselkedem a versenypályán" - tette hozzá a McLaren fiatalja.

"Még mindig jól szórakozom és nevetgélek, de ugyanakkor több időt szentelek a fontos dolgokra való koncentrálásra, ami a versenyzés és a vezetés. Komolyabb vagyok, amikor ezt csinálom. Nem azt mondom, hogy tökéletes vagyok, vagy hogy mennyivel jobb pilóta vagyok most, de eddig jobb munkát végeztem, mint a tavalyi szezonban" - mondta valóban érettebben gondolkodva Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: