DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Mercedes: Ne minket hibáztassanak!

Mármint a versenyek és a teljes szezon kiszámíthatóságáért: nem ők tehetnek róla, hogy a riválisok nem tudják felvenni velük a kesztyűt – persze szerintük ez bármikor változhat.

Ismét domináns formában kezdte a szezont a Mercedes: az eddigi három futamot rendre az ő pilótáik nyerték, sőt csupán azért nem mondható el, hogy minden verseny után dobogóra állt Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is, mert a britet megbüntették az Osztrák Nagydíjon. Ráadásul sokak szerint még az eddiginél is foghatatlanabbnak tűnik a gárda, Toto Wolff ugyanakkor továbbra sem dől hátra, és szeretné, ha nem őket hibáztatnák az egyhangú bajnokságért:

hamilton-mercedes-hung-win-1



„Ha garantáltnak vennénk a 2020-as évet, és azt gondolnánk, hogy sétagalopp lesz és csak be kell gyűjteni a trófeákat Párizsban decemberben, akkor nem nyertük volna meg az eddigi bajnokságokat” – mutatott rá a Mercedes csapatvezetője a Motorsport.com szakoldalnak nyilatkozva. „Egy pillanatig sem gondoljuk, hogy lefutott lenne ez a szezon, igenis kifoghat még rajtunk. Másrészt viszont egyetlen csapat dominanciája, mint most a miénk, a Red Bullé a 2010-es évek első felében vagy a Ferrarié a 2000-es évek elején, mindig kissé egyenlőtlenné teszik a bajnokságot. De nem az a csapat a felelős a kiszámíthatóságért, amelyik remekül teljesít.”

„Nagyon szívesen versenyeznénk a fantasztikus ellenfeleinkkel, szeretnénk a Ferrarival és a Red Bull-lal harcolni, örülünk, hogy olyan új kihívók is feltűnnek, mint a Racing Point, és másrészt a McLarennek és a Renault-nak is meg kell találni a módját, hogy visszatérjenek az élmezőnybe. Semmi mást nem szeretnék jobban, ha megjósolhatatlan lenne a szoros versengés kimenetele minden pénteki első edzés kezdetén, de a mi helyzetünkből elég nehéz változtatni az erősorrenden. Egy célunk van, miszerint minden hétvégét a legjobb képességeinknek megfelelően zárjunk, rengeteg pontot gyűjtsünk és remélhetőleg harcoljunk a bajnoki címért. Mást nem tudtunk tenni” – fogalmazott Wolff, hozzátéve: egy pillanat alatt el is olvadhat a fórjuk a vb-tabellán, hiszen Max Verstappen hátránya 30 pont, így egyetlen kiesés elég lenne a részükről a visszazárkózásra.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: