DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

„Verstappen meg tudná menteni a Ferrarit”

A Ferrari korábbi gumiabroncs szakértője egy holland műsorban mondta el, szerinte ki lehet az a pilóta, aki kihúzhatja a Ferrarit a gödörből. Nem meglepő, Max Verstappenre gondolt.

Sokak szerint jelenleg az a Ferrari legnagyobb problémája, hogy túlságosan olaszok akarnak lenni, és nem sok helyet hagynak azoknak, akik az itáliai csizmán kívülről érkeznek. Jó példa erre a Michael Schumacher fémjelezte sikerkorszak, amikor a német pilóta mellett Jean Todt és Ross Brawn járatták csúcsra a maranellói alakulatot.

A holland Ziggo Sport csatorna Formula 1 Café nevű műsorában a Ferrari korábbi gumispecialistája, Kees van de Grint azonban védelmébe vette a taljánokat, mondván akkoriban is fontos emberek dolgoztak ott, akik olaszok voltak.



„Ezt most szemtől szembe mondom a kamerába! Nem olaszok voltak főként akkoriban a Ferrarinál, de a háttérben igenis dolgoztak olyan olasz emberek, akik rengeteget tettek az akkori sikerekért és nagyban hozzájárultak a világbajnoki címekhez. Viszont azokban az időkben volt egy igazi vezérük Michael Schumacher személyében.”

Ezután abba az irányba terelte a témát van de Grint, hogy szerinte ki lenne a legalkalmasabb, hogy kisegítse a Ferrarit a bajból: „Már korábban elmondtam, de most elmondom még egyszer. És már most elébe megyek a dolgoknak, hogy ne essék félreértés. Én nem azt mondom, hogy Verstappennek a Ferrarihoz kellene mennie, de ő egy olyan típusú versenyző, aki segíthetne a Ferrarin.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: