DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Vettel nem bánta meg, hogy a Ferrarihoz igazolt

Bár a végső céljukat, a vb-címet nem sikerült elérniük közösen, így is voltak remek versenyeik közösen – vélekedik a német, aki azt is szerette volna, ha meg tudja őrizni Schumacher rekordját.

Még a koronavírus-karantén alatt jelentette be a Ferrari, hogy 2020 végén elválnak az útjaik Sebastian Vettellel, akinek mint később kiderült, konkrét ajánlatot nem is tettek a hosszabbításra a megváltozott gazdasági körülmények hatására. A négyszeres világbajnoknak ez a hatodik idénye a Scuderiánál, és bár futamgyőzelmet többet is szerzett a színeikben, a vb-címet nem sikerült elhódítania: ehhez 2017-ben és 2018-ban járt a legközelebb, ám mindkétszer alulmaradt Lewis Hamiltonnal és a Mercedesszel szemben.

vettel-ferrari-hungp-2020-1



Vettel a Martin Brundle által készített exkluzív sky-os interjú során értékelte a Ferrarinál eltöltött időszakát, és azt, hogy megbánta-e, hogy annak idején elhagyta a Red Bullt a maranellóiak kedvéért:

„A Ferrari mindig az álmom volt. Úgy vélem, egy lenyűgöző márkáról van szó, szóval szerintem elcsábított ez az utánam érdeklődő vörös hajú nő!” – viccelődött a német. „Nem mondom, hogy agymosott voltam, de nyilván rettenetesen inspirált az, hogy gyerekkoromban láttam Michaelt [Schumachert – a szerk.] a vörös autóban. Sosem akartam a szó szoros értelemben véve Michael nyomdokaiba lépni. Sokkal inkább magam miatt akartam elvégezni ezt a munkát, nem Michael miatt. De ő inspirált és inspirál még most is, mert szerintem ő a valaha volt legjobb.”

„Visszatekintve, az volt a küldetésünk – a küldetésem, a célom –, hogy megnyerjük a bajnokságot. Ilyen tekintetben kudarcot vallottunk. Reméltem, hogy néhány bajnokságot el tudok csenni Lewis elől, hogy Michael rekordja kicsit tovább fennmaradjon” – utalt Vettel arra, hogy Hamilton idén jó eséllyel beállíthatja Schumacher hét vb-címet számláló abszolút csúcsát. „Kár, hogy ez nem jött össze, de elég idős és érett vagyok ahhoz, hogy lássam, mi ennek az oka, és továbblépjek. Ez az igazság. De így is voltak remek éveink, néhány fénypont és jó versenyek, szóval nem bánok semmit.”

A pilóta hozzátette: bár a szezon végén távozik a Ferraritól, az idei évad során is mindent meg fog tenni a jó szereplés érdekében – ugyanakkor azt is elismerte, hogy csalódásként éli meg, hogy pillanatnyilag nem tudnak harcba szállni a győzelmekért és a dobogós helyezésekért.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: