DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen egy csettintésre megoldja az Alfa problémáit

"Legyen gyorsabb az autó" - fogalmazta meg a megoldást az Alfa Romeo gyengélkedésére Kimi Raikkönen, aki szerint elsősorban az időmérőkön kell javulniuk. A versenytempóval elégedett.

Idén második évét tölti az Alfa Romeo istállójánál Kimi Raikkönen, akinek az aktuális eredményei egyelőre elmaradnak a tavalyiaktól. 2019-ben az első három versenyen háromszor szerzett értékes pontot a csapatának, 2020-ban viszont ez egyelőre egyszer sem sikerült neki. A Magyar Nagydíjra visszatekintve elárulta, "egyszerű" a megoldás a gárda problémájára.

 rai-portre-2021



"Katasztrófa volt, jobban kell végeznünk a dolgunkat. És gyorsabbá kell tenni az autót, ilyen egyszerű. A futam nem volt valami izgalmas számomra. Amit lehetett, azt megtettük, de azért nem jártak pontok. A tempónk nem volt olyan rossz, a rajtnál előre tudtam lépni néhány helyezést, de a büntetéssel visszakerültem a sor végére" - idézte őt az F1 hivatalos weboldala.

2007 világbajnoka a felvezető köre végén rosszul állt be a számára kijelölt helyre, amiért öt másodperces büntetést kapott. "Kissé csúszós volt a rajtrács, kicsit túlmentem a rajtkockámon, és nem volt időm visszatolatni. Kár érte, mert néhány hellyel előrébb tudtam volna végezni. Sok munka lesz javítani az időmérős teljesítményünkön, de a vasárnapi mutatóink bizakodásra adnak okot" - értékelt a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: