DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso: Jövőre még nem leszünk az elejében

Sikereket elérni jön vissza a Formula-1-be a kétszeres világbajnok, de az első évben nem vár csodákat. Szeptembertől szenteli minden figyelmét a Renault projektjére.

Kétéves szerződéssel csatlakozott Fernando Alonso a Renault istállóhoz azzal a céllal, hogy újra sikerre vezesse az alakulatot, amellyel két világbajnoki címét szerezte meg 2005-2006-ban. A nagy dobásra ugyanakkor csak 2022-ben számít, a szabályváltozások évében. A 2021-es átmeneti szezon lesz, amelyben nem várható nagy javulás a csapat jelenlegi produkciójához képest.

„A jövő évi autók ugyanazok maradnak, mint a mostaniak. Ennélfogva tisztában vagyok vele, hol állhat majd a Renault, és hogy nem fogunk az első pozíciókért harcolni. De izgalmas lesz a munka, hogy a 2022-es szezonra javuljunk, erős csapatot és erős környezetet teremtsünk” – mondta a spanyol Marcának Alonso. Hozzátette azt is, hogy a jövőre a középmezőnyben ugyanolyan harciasan fog versenyezni, mintha az élcsoportban küzdene: „De egyébként is, amikor lecsapom a sisakrostélyt, nem törődök vele, hogy a tizedik, hetedik vagy negyedik hely a tét, mindig úgy fogom érezni, mintha a világbajnokság utolsó kanyarjában lennék.”



Alonso szeptembertől szenteli minden figyelmét a Formula-1-es projektnek, miután részt vesz az augusztus 23-ra kitűzött Indianapolis 500-on. Célja megszerezni a tripla koronát, amelynek az elmúlt éveket szentelte: a Monacói Nagydíj (2006, 2007) és Le Mans-i 24 órás (2018, 2019) után győzni a legendás oválfutamon is.

„Nézem az F1-es versenyeket és várom Indianapolist, amely az idei kihívásom. Nehézséget okoz a jelenlegi járványhelyzet az USA-ban és az utazási problémák. Nincsenek repülőjáratok, engedélyeket kell beszerezni, de azért jók a kilátások, hogy eljussak oda és részt vehessek a futamon. Utána szeptemberben az F1 felé fordulok, következő évben pedig jöhet az újabb kaland” – foglalta össze a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: