DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Binotto: A helyzet rosszabb, mint gondoltuk

Idén önmaga árnyéka a Ferrari nagy múltú F1-es istállója, ami évtizedek óta nem nyújtott ennyire halovány teljesítményt. A vezetőségben a szervezeti átalakítások is felmerültek.

A Ferrari egyetlen holtszezon alatt futamgyőztes világbajnoki kihívóból a középmezőny egyik állandó résztvevőjévé gyengült, miután az FIA tavaly év végén betiltotta a csapat erőforrásában alkalmazott egyik trükköt, az idei autó fejlesztése során pedig korrelációs problémák akadtak a szélcsatornában és a pályán mért adatok között. A Magyar Nagydíj után Mattia Binotto csapatvezető elismerte, a teljesítményük minden vártnál gyengébben alakul.

 ferrari-garazs-2021



"Barcelonában szembesültünk vele, hogy nem vagyunk elég gyorsak, de ilyen nehézségekre nem számítottunk. A helyzet rosszabb, mint gondoltuk. Sorozatban három verseny után most van néhány hetünk Silverstone előtt, hogy a fejlődés érdekében felülvizsgáljuk az autót és a szervezetet" - idézte őt az Autosport.

Binotto elmondása szerint az elsődleges cél annak megértése, hogy mi csúszott félre az autó tervezése során. "Úgy gondolom, hogy az Ausztriába vitt fejlesztések javították a szélcsatorna és a pálya közötti korrelációt. Legalább ezen a területen előre léptünk, de a teljesítménybeli hátrányunk továbbra is jelen van. Az egyenesekben és a kanyarokban is hiányzik a tempónk. Egyszerű a képlet, az autónak minden területen fejlődnie kell."

A Ferrari munkáját erőteljesen befolyásolják az F1 idén elfogadott szabályai, amelyek értelmében a csapatok 2021-ben is az idei autókat fogják haszálni, és azokon csak korlátozott mértékben fejleszthetnek. Ezt is figyelembe véve Binotto egyetértett azzal, hogy a felzárkózás el fog tartani egy ideig. "Türelemre lesz szükség, sokáig fog tartani. Ahogy mondtam, minden területen fejlődnünk kell, így egy egyszerű trükk nem oldja meg a problémát. Hogy meddig fog ez tartani, azt nem tudom." 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: