Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 25. hétfő
F1

Perez émelyegve szerzett negyedik rajthelyet

Váratlan rosszulléttel küzdve mindössze egyetlen tizedmásodpercet kapott csapattársától Sergio Perez, aki úgy érzi, holnap előnyben lesz a Mercedesekkel szemben.

Fennállása legjobb Formula-1-es időmérőjén van túl a Racing Point istállója, miután Lance Stroll és Sergio Perez a harmadik-negyedik rajthelyet szerezte meg a Magyar Nagydíj szombati napján. Perez úgy kapott egy tizedmásodpercet fiatalabb csapattástáról, hogy menet közben váratlan rosszullét tört rá.

 EdNjY7qWsAAUl_3"A csapat számára ez egy jó eredmény, nálam viszont sok minden történt. Fizikailag nem éreztem magam 100%-osnak, valamiért menet közben émelyegni kezdtem" - árulta el a leintést követően, de konkrétan ő maga sem tudja, mi történt vele. "Nem tudom. A nyakam a tegnapi nap után megfájdult. Hirtelen történt. Kissé fájt a nyakam, aztán a pálya bizonyos szakaszain elkezdtem émelyegni. Mindenesetre a negyedik hely egy jó eredmény holnapra."

A pilóta nem gondolja, hogy a problémái áhúzódnának vasárnapra. A futamot egyébként stratégiai előnnyel kezdi, ugyanis az első rajtsorból induló Mercedesekkel ellentétben Perez a közepeseken várja a rajtot. "Végig jónak tűntünk, remélhetőleg holnap sok pontot tudunk szerezni. A tempónk megvan hozzá, és a közepes gumikon rajtolunk, ami előnyt jelenthet. Úgy gondoljuk, hogy a lágyabb keverékek az első etapon rosszul működhetnek" - idézte őt a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?