DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez émelyegve szerzett negyedik rajthelyet

Váratlan rosszulléttel küzdve mindössze egyetlen tizedmásodpercet kapott csapattársától Sergio Perez, aki úgy érzi, holnap előnyben lesz a Mercedesekkel szemben.

Fennállása legjobb Formula-1-es időmérőjén van túl a Racing Point istállója, miután Lance Stroll és Sergio Perez a harmadik-negyedik rajthelyet szerezte meg a Magyar Nagydíj szombati napján. Perez úgy kapott egy tizedmásodpercet fiatalabb csapattástáról, hogy menet közben váratlan rosszullét tört rá.

 EdNjY7qWsAAUl_3



"A csapat számára ez egy jó eredmény, nálam viszont sok minden történt. Fizikailag nem éreztem magam 100%-osnak, valamiért menet közben émelyegni kezdtem" - árulta el a leintést követően, de konkrétan ő maga sem tudja, mi történt vele. "Nem tudom. A nyakam a tegnapi nap után megfájdult. Hirtelen történt. Kissé fájt a nyakam, aztán a pálya bizonyos szakaszain elkezdtem émelyegni. Mindenesetre a negyedik hely egy jó eredmény holnapra."

A pilóta nem gondolja, hogy a problémái áhúzódnának vasárnapra. A futamot egyébként stratégiai előnnyel kezdi, ugyanis az első rajtsorból induló Mercedesekkel ellentétben Perez a közepeseken várja a rajtot. "Végig jónak tűntünk, remélhetőleg holnap sok pontot tudunk szerezni. A tempónk megvan hozzá, és a közepes gumikon rajtolunk, ami előnyt jelenthet. Úgy gondoljuk, hogy a lágyabb keverékek az első etapon rosszul működhetnek" - idézte őt a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: