DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Találtak két koronavírusost a Magyar Nagydíj előtt

Ismételten letesztelték a Formula-1 teljes stábját a magyar futam előtt: két személynél kimutatták a Covid-19-et. Ausztriában minden egyes teszt negatív lett.

A Formula-1 újabb közleményben összegezte a nagydíjak előtt és közben elvégzett koronavírustesztek statisztikáit. Az előző hét nap folyamán 4997 tesztet végeztek el. Az előző két héttel ellentétben – amikor csak negatív eseteket diagnosztizálták ­– két pozitív esetet szűrtek ki.



„Az FIA és a Formula-1 ma megerősíti, hogy július 10. (péntek) és július 16. (csütörtök) között 4997 Covid-19-tesztet végeztek el versenyzőkön, csapatokon és személyzeten. Ezek közül két embert teszteltek pozitív eredménnyel. Ezek a személyek nem voltak jelen Ausztriában. Az érintett egyéneket eltávolították és izolálták. A közeli kontaktok nyomkövetése lezajlott, az izoláció megtörtént” – olvasható a közleményben.

A fentiekből kiderül, hogy a két koronavírusos nem volt jelen az Osztrák és Stájer Nagydíjon, tehát kifejezetten a Magyar Nagydíjon résztvevő személyekről van szó. Bővebb információ azonban nincs arról, hogy milyen pozíciót betöltő személyek fertőződtek meg: az FIA és Formula-1 konkrét részleteket nem ad ki a tesztekről. A RaceFans.net annyit ír, hogy tudomása szerint nem csapattagok fertőződtek meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: