DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: A Ferrari itt erősebb lehet

A pénteki edzésnapot értékelve Lewis Hamilton elárulta, a pálya karakterisztikáiból adódóan az eddigieknél szorosabb mezőny alakulhat ki, és a Ferrari is megerősödhet.

A Magyar Nagydíj pénteki napja alapján egyelőre Lewis Hamiltonnak áll a zászló a hungaroringi F1-es hétvégén, bár ő maga is kihangsúlyozta, a ma látott eredményekből nem lehet reálisan következtetni az erősorrendre. A címvédő az első szabadedzésen az első helyen végzett, a másodikon a csapadék miatt azonban mért kört sem teljesített. Elárulta első tapasztalatait.

EdH1SLJX0AAGKCx



"Az első edzés nagyszerű volt, minden szükséges feladatot elvégeztünk. A másodikon nem igazán tudtunk mit csinálni. Azt kell mondjam, ne vonjanak le nagy következtetéseket, mindenki másféle programot teljesített. Úgy érzem, a harmadik szabadedzés és az időmérő szorosabb lesz. Volt némi munka az autóval, de mire azzal végeztünk, leesett az eső, így csak a következő száraz etapon tudjuk meg, mire mentünk vele" - idézte őt a Crash.net.

Arra a kérdésre, hogy kik lehetnek a Mercedes riválisai a hétvégén, Hamilton az alábbit válaszolta. "Még meg sem néztem az időeredményeket. Nem tudom, ki hol áll, de mivel ez nem egy erőpálya, így könnyen lehet, hogy szorosabb lesz a mezőny. A Ferrari tavaly óta sok lóerőt elveszített, de itt ennek nem kellene problémát okoznia. Itt inkább a leszorítóerő, a mechanikai tapadás a döntő. Jó lenne egy erős Renault-t látni, és nagyszerű, hogy a McLaren már most az. A Racing Point is fantasztikus. Ez a Red Bull pályája, szóval kemény küzdelemre számítok."

A Hamiltontól egyelőre lépéshátrányban lévő csapattárs, Valtteri Bottas szerint sem érdemes komoly következtetéseket levonni a mai nap után. "Csak a saját teljesítményünkre kell koncentrálnunk, aztán holnap minden kiderül. Az adatokon látom, hol vannak a különbségek, és milyen volt az autók egyensúlya. Emellett a gumikeverékek közötti különbség itt kisebb, így nincs miért aggódni" - árulta el a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: