DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hogyan alakul az időjárás a 35. Magyar Nagydíj hétvégéjén?

Bár a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel most zárt kapuk mögött, de megrendezésre kerül az idei Formula-1-es világbajnokság harmadik futama, a 35. Magyar Nagydíj. A sajtóval, a médiával, a csapatokkal és a pálya alkalmazottaival együtt összesen 3000 fő lesz jelen a helyszínen.

És hogy mégis milyen időjárási viszonyok uralkodnak majd a háromnapos rendezvény alatt, meg kell-e esővel vagy éppen hőséggel birkózniuk a helyszínen tartózkodóknak, arról a metkep.hu által készített időjárási előrejelző cikkben olvashatsz.

hungp20201



2020.07.17. Péntek

A hétvége programját a megszokott módon az első szabadedzéssel kezdik. A délelőtt folyamán még jobbára erősebben felhős lesz az égbolt, ugyanis egy kiterjedtebb csapadékzóna vonul végig az ország területén, mely fokozatosan keleti irányba mozog majd tovább, így összességében kialakulhat eső illetve zápor. Az északnyugati szél is élénk lesz. A hőmérséklet 17-18°C körül alakul. A délutáni órákra, a második szabadedzés idejére már megkezdődik nyugat-északnyugat felől a felhőzet felszakadozása. A tartós csapadékot a gyorsan vonuló felhőzetből adódó záporok váltják majd fel. Akár rövidebb napos periódusok is lehetnek, viszont az északnyugati szél tovább erősödik, a legerősebb széllökések az óránkénti 40-50 km/h-t is elérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21°C környékén alakul, de hő- és komfortérzetünkön jelentősen ronthatnak az éppen aktuális szélviszonyok.

2020.07.18. Szombat

A középső országrészben szakadozottabb, vékonyabb lesz a felhőtakaró, összességében inkább a keleti tájakon alakul ki eső, zápor. Mindazonáltal továbbra is élénk lesz a légmozgás, a hőmérséklet 16-18°C körül alakul majd. Délutánra, az időmérő edzésre az intenziv gomolyfelhő-képződés hatására záporok, sőt akár mennydörgéssel, villámlással kísért zivatarok is kialakulhatnak. Ezeket akár viharos széllökések is kísérhetik. A csúcsértékeket 24-25°C körül mérjük majd.

2020.07.19. Vasárnap

A rendezvény záró napján a délelőtti órákban sok-sok napsütötte órának örülhetnek a helyszínen tartózkodók, azonban a déli óráktól elkezdenek sokasodni a gomolyfelhők az égbolton. Ennek ellenére a futam idejére csak minimális esély mutatkozik a csapadékra. A szél is jelentősen veszít az erejéből, többnyire gyenge, vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27-29 °C között alakul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: