DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton tart a Red Bulltól és újabb Schumi-csúcsot állíthat be

Egy újabb schumacheri csúcsot állíthat be a 35. Magyar Nagydíjon Lewis Hamilton, bár a Mercedes hatszoros világbajnoka a formula.hu-nak kijelentette, hogy továbbra sem foglalkoztatják a rekordok.

Egy újabb schumacheri csúcsot állíthat be a 35. Magyar Nagydíjon Lewis Hamilton: a Mercedes hatszoros világbajnoka a formula.hu-nak kijelentette, hogy továbbra sem foglalkoztatják a rekordok, ugyanakkor megjegyezte az is, hogy a Hungaroringen nagy csatára számít a Red Bullal.

Egyazon nagydíjon a legtöbb diadal: ezt a csúcsot továbbra is Michael Schumacher tartja az F1-ben, aki nyolc alkalommal győzött a Francia Nagydíjon, a hétvégi hungaroringi derbin azonban Hamilton felzárkózhat a német legendához. A brit eddig hét ízben nyert a magyar versenyen, a mostani futamon is a legfőbb esélyesnek számít, így  - elméletileg – minden adott ahhoz, hogy beérje Schumit az ugyanazon a nagydíjon aratott legtöbb győzelem frontján.

iszik



„Tényleg ez a helyzet? Nem is tudtam erről!” – mondta a formula.hu-nak a Mercedes online sajtóértekezletén Hamilton, szokásához híven előadva azt, hogy nem foglalkozik a rekordokkal. A brit versenyző egyúttal méltatta a német legenda érdemeit: ”Amikor emlékeztetnek ezekre a mindenféle rekordokra, az egyszerűen észbontó számomra. Győzelmek, bajnoki címek, rajtelsőségek más rekordok rekordok után… Időről időre emlékeztetve vagyok Michael hatalmasságára, a sikereire!”

Hamilton a Stájer Nagydíj után a formula.hu-nak beszélt arról is, hogy a Hungaroring az egyik kedvenc vadászterülete: „Magyarország? Mindig imádtam Magyarországot! Vannak versenypályák, ahol mi, a pilóták versenyzés tekintetében kiválóak vagyunk, vannak olyanok, ahol elvagyunk és olyanok is, ahol nem annyira sikerülnek jól a dolgaink. Például ez a helyszín, a Red Bull Ring számomra a leggyengébb pályáim közé tartozik, nem is tudom, hogy miért… Nem is annyira nehéz pedig, de nekem nem annyira fekszik, Valtterinek viszont igen. Ehhez képest Budapest a legjobb helyszíneim közé tartozik, a pályafutásom elejétől fogva, például Montreallal együtt. Izgatott vagyok amiatt, hogy most újra visszatérünk a Hungaroringre” – fogalmazott a hetedik világbajnoki címére pályázó versenyző, aki az első két forduló után csapattársától, Valtteri Bottastól 6 ponttal lemaradva az egyéni tabella 2. helyén áll.

Noha a közvélemény egyértelműen Hamiltont és a Mercedes tartja a 35. Magyar Nagydíj abszolút favoritjának, a brit pilóta emlékeztette a formula.hu-t arra, hogy tavaly a Red Bull-Honda is erősnek bizonyult a Hungaroringen. Bár Max Verstappenék az első két futamon alulmúlták az előzetes várakozásokat, a címvédő világbajnok szerint izgalmassá tehetik a mogyoródi megmérettetést.

„Ez egy olyan pálya, ahol általában a Red Bullok is nagyon erősek, tavaly is nagy csatát vívtunk velük. Itt, Spielbergben pénteken ők voltak a leggyorsabbak, de a futamon sikerült legyőznünk őket, jobb teljesítménnyel. A Hungaroringen lassú és közepes tempójú kanyarok vannak, amelyek picit talán nekik kedveznek, szóval szorosabb lehet a csata. Már nagyon várom, hogy ott legyünk, mert imádok ott vezetni!” – fogalmazott Hamilton.

 

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: