DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Hungaroringen is szigor jön: Ezeket a kanyarokat tiltott kiszélesíteni

Az osztrák versenyhétvégéken számos köridőt vettek el a versenyzőktől, mert átlépték a pályahatárokat. A trend a Magyar Nagydíjon is folytatódik, három kanyart figyelnek.

Michael Masi versenyigazgató csütörtökön kiküldött tájékoztatójából derül ki – számolt be a Racefans.net –, hogy a Red Bull Ringhez hasonlóan a Hungaroringen is fokozottan figyelik a versenyzőket, akik kiszélesítik a pályát. A 4-es, 11-es és 12-es kanyarban kell ügyelniük a pilótáknak: a piros-fehér rázókövön nem szabad kívülre kerülni. Korábban nem szabályozták a pályaelhagyást ezekben a kanyarokban.



Érzékelők rögzítik a kihágást, amelyről a csapat is értesítést kap. Edzéseken és időmérőn köridő törlése jár minden pályaelhagyásért, a futam során kettő kiszélesítést néznek el szó nélkül, a harmadik esetben már fekete-fehér zászlós figyelmeztetést kap az érintett versenyző. Ha az eset újra megismétlődik, a stewardok vizsgálódnak.

Masi tájékoztatója külön kiemeli a félreértés elkerülése végett: összesen három pályaelhagyás fér bele, nem kanyaronként három. A versenyzőket arra is figyelmeztetik, hogy minden pályaelhagyásnál biztonságosan, előnyszerzés nélkül kell visszatérni.

A múlt heti spielbergi futamon összesen 20 köridőt töröltek pályaelhagyás miatt. A futamon Antonio Giovinazzi kapott fekete-fehér zászlót, miután két kanyarban háromszor is szabálytalan volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: