DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Simábban előztem Verstappent, mint gondoltam

Valtteri Bottas szerint abban biztos volt, hogy Max Verstappen megnehezíti majd a dolgát a Stájer Nagydíjon, de végül egyszerűbben ment el mellette, mint ahogy eredetileg gondolta.

Max Verstappen lehetett volna az egyetlen, aki a vasárnapi Stájer Nagydíjon megakadályozhatta volna a Mercedes kettős győzelmét, de a holland pilótának saját bevallása szerint nem volt reális esélye erre, mert a Red Bull egyszerűen túl lassú volt a Mercedesekhez képest. Valtteri Bottas a hajrában némi küzdelem után megelőzte, ezzel vette el tőle a második helyet - Verstappen elsőre még megvillantotta klasszisát és visszaverte a támadást, de aztán tehetetlennek bizonyult a Mercedes erőfölényével szemben.

boti



"Ő mindig nehézzé teszi ezt, efelől nem lehet kétség. Az első alkalommal is élveztem, ott már azt gondoltam, hogy megvan, de igen, mindent megpróbált azért, hogy elöl maradjon" - idézi Bottas szavait a Motorsport. "Ott volt a hármas kanyar külső ívén, én pedig erre nem számítottam. A második alkalommal emiatt biztosra mentem, hogy ez ne forduljon elő még egyszer, így jó volt" - tette hozzá.

"Az ötös-hatos kanyarban fej-fej mellett voltunk, de aztán a hatosban rájöttem az első próbálkozáskor, hogy nem férünk el ketten, úgyhogy elvettem. De igen, megvolt az előnyöm, jobb volt az abroncsom, úgyhogy végül könnyebben ment az előzés, mint ahogy vártam, mint ahogy tíz-tizenöt körrel korábban gondoltam. Azt hittem, hogy szoros és trükkös lesz, de szerintem elfogytak a gumijai" - mesélte a finn.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: