DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Hamilton köre nem e világi volt

Nem győzte dicsérni hatszoros F1-es világbajnok pilótáját a Stájer Nagydíj időmérőjét követően a Mercedes csapatvezetője: szerinte a Q3 végén eggyé vált versenyző és versenyautó.

Lewis Hamilton ritkán látható 1,2 másodperces különbséggel szerezte meg pályafutása 89. Formula-1-es pole-pozícióját a Stájer Nagydíj esős időmérőjén – igaz, a differenciában Max Verstappen Q3 végi hibája is szerepet játszhatott. A hatszoros világbajnok teljesítményéről csapatfőnöke, a Mercedest irányító Toto Wolff is csak szuperlatívuszokban tudott beszélni:

„Nagyon ritkán látunk olyan teljesítményt, amely nem evilági” – idézi szavait a Motorsport.com. „Ha megnézzük az onboard felvételt a köréről, látható, hogyan egyensúlyozta a határon az autót, rengeteg aquaplaning volt, mégis hihetetlen volt a gázkontrollja. Nem emlékszem, hogy valaha is 1,2 másodperces különbséget láttam volna az első és a második között.”

„Úgy gondolom, a pilóta és az autó eggyé válhat, amikor a tökéletes autó a megfelelő tartományban működő gumikkal, kiváló vezethetőségű erőforrással és a versenyző képességeivel és intelligenciájával párosul. Csak ilyen esetben látunk ilyen teljesítményt.”

Wolff azt is kiemelte, hogy példátlanul jól működött az időmérő során a kommunikáció Hamilton és mérnöke, Pete Bonnington között, ami szintén kellett a sikerhez, s amelynek alapja a hosszú évek óta meglévő remek kapcsolat a két fél között.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: