DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Vettel is közrejátszott Verstappen megforgásában

A második rajthelyet megszerző Red Bull-os az időmérő után elmondta, hogy a ferraris bokszba hajtása is megzavarta a Q3 végén – igaz, Lewis Hamiltont így is verhetetlennek érezte.

Max Verstappen tudott a legközelebb kerülni Lewis Hamiltonhoz a Formula-1-es Stájer Nagydíj esős időmérőjén, ám az ő lemaradása is 1,2 másodperc volt a brithez képest. Ebben az óriási hátrányban ugyanakkor az is közrejátszott, hogy a holland az utolsó Q3-as köre végén megforgott, előtte remek szektorokkal állt, így kisebb lehetett volna a különbség. Verstappen a kvalifikáció után elmondta: az éppen akkor a bokszba hajtó Sebastian Vettel is megzavarta, ez is szerepet játszott a hibájában:

verstappen-redbull-stajergp-szombat



„Azt hiszem, Seb volt az, aki éppen ment a bokszba: még az autó színét sem lehetett látni az esőben” – mondta el a Red Bull pilótája az online sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is részt vett. „Emiatt alulkormányzott lett az autó, aztán kicsit szélesre futottam, rámentem a rázókőre a kijáratán, aztán elúszott az autó. Emiatt négy kerékkel drifteltem az utolsó kanyarba. Mindegy is, így sem lett volna elég jó a kör Lewis legyőzéséhez.”

Verstappen arról is beszélt, hogy a körülmények igazából az utolsó szakaszban voltak a legrosszabbak: „Összességében jó volt az időmérő, csak a Q1 volt kissé zsúfolt. Nem lehetett látni semmit, és le is kellett maradni, hogy helyet hagyjunk magunknak a gyorskörre. Ezért gyakorlatilag az egész Q1-ben nem volt tiszta köröm, de azért rendben volt, és szerintem a pálya sem volt annyira vezethetetlen. Egyszerűen csak ezekkel az autókkal és ezekkel a nagy kerekekkel nem látunk semmit, ha hat másodpercen belül vagyunk az előttünk haladóhoz képest.”

„De minden jól ment, ahogy a Q2-ben is szerintem minden jól alakult. Aztán viszont a vége felé jobban kezdett esni, a második szektor pedig rögtön trükkössé vált. Így nem tudtam javítani az utolsó köreimben, de így is elég jó voltam a Q3-hoz. Aztán a Q3 roppant nehéz volt, nekem legalábbis, rengeteg volt az állóvíz. Nagyon sok tapadást veszítettem, nem éreztem olyan jól magam, mint az első két szakaszban, de persze így is rendben van a második rajthely.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: