DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Szárazon még jobbak lettünk volna

Hamiltonnak a napos időt jobban feküdt volna, Verstappen nem érezte az erőt az első helyhez, Sainz élete legjobb kvalifikációját könyvelte el – a Stájer Nagydíj időmérőjének legjobbjai nyilatkoztak.

Eseménydús szombat délutánon van túl a Formula-1 mezőnye Ausztriában, a Stájer Nagydíj helyszínén. A pálya fölé szombat délelőtt megérkezett eső kis híján elmosta az időmérő edzést, de az égiek végül kegyesek voltak a sorozathoz, ami háromnegyed órás csúszást követően 15:46-kor vehette birtokba a pályát. A folyamatos esőzés közepette Lewis Hamilton szerezte meg az első rajtkockát, aki holnap a száraz időben bízik.

EcpxKj-X0AE_B38



 „Micsoda nap. Mindenkinek nagyon nehéz volt odakint, néha azt sem láttuk, merre megyünk. Egyszer csúnyán megcsúsztam, a szívem a torkomban dobogott. Szárazon még jobbak lettünk volna, de úgy hallottam, hogy holnap sütni fog a nap. Én szárazon akarok versenyezni, azokra a körülményekre fel vagyunk készülve. Örülök, hogy problémamentes időmérőnk volt. Nem vétettem hibát, ami mindig pozitívum.”

A második helyet az utolsó másodpercekben lila szektorokat teljesítő, ám a célegyenes ráfordítóban megpördülő Max Verstappen szerezte meg.„Összességében ez egy jó időmérő volt. A Q3-ban sokkal hevesebben esett, és úgy tűnik, hogy az igazán nedves körülmények nekünk nem fekszenek, így sokszor felúsztam. Nem volt könnyű, de a második helyezés így is rendben van. Az utolsó köröm lehetett volna jobb is, de nem hiszem, hogy elég lett volna Lewis ellen. A tempónk összességében jó volt. Szárazban jobb esélyünk lehet. Az autónk jobb, mint múlt héten, így várom a holnapot.”

A harmadik helyezés Carlos Sainzé lett, aki élete legjobb F1-es időmérőjét tudhatja maga mögött. „Nagyon örülök, ez a karrierem első harmadik helyezése, ami különleges érzés. Őrület volt, tojásokon lépkedtünk, folyton felúszott az autó. Én élveztem. Az autó jobb, mint gondoltuk, így magabiztosan várjuk a holnapot. Nehéz első pár kör lesz, de majd felveszem a tempót.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: