DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: Ez egy óriási csalódás

A pénteki nap után még abszolút dobogóesélyesnek tűnt a Racing Point az F1-es Stájer Nagydíjon, az esős időmérőn azonban teljesen eltűnt a tempójuk: a mexikói pilóta még a Q1-t sem élte túl.

Még a szezonnyitó hétvégénél is erősebb teljesítménnyel kezdte a Stájer Nagydíjat a Racing Point, a szombatra megérkező esőben viszont valósággal elsüllyedtek a mezőnyben a pilótáik. Különösen Sergio Perez szerepelt le, aki mindössze a 17. helyen végzett, azaz még az időmérő első fázisából sem jutott tovább. A mexikói pilóta így értékelt a leintés után az online sajtótájékoztatóján, amelyen a Formula.hu is jelen lehetett:

perez-racingpoint-stajergp-szombat



„Ez egy óriási csalódás. Nagyszerű hétvége állt előttünk, hiszem remek tempónk volt a szárazon. Az esőben viszont nem találtuk a ritmust, nagyon szenvedtem a gumik felmelegítésével. Két-három körbe telt, mire sikerült bármennyire is felmelegítenem az abroncsot, a végén pedig hiába voltam jó körön, a piros zászló ezt félbeszakította. Nem tehetünk mást, mint hogy már előretekintünk holnapra.”

Perez a vasárnapi felzárkózással kapcsolatban sem volt túl optimista: „Nehéz lesz előrelépni és előzni, de az egyértelmű, hogy jó autó van alattunk, szóval mindent meg fogunk próbálni. Azt hiszem, korábban már sikerült hasonló, szóval remélhetőleg vasárnap újra fog.”

A Racing Point másik pilótája, Lance Stroll legalább a második etapba bejutott, ám ott csupán 13. lett. A kanadai így foglalta össze a kvalifikációt: „Nem tudom, mi történt a végén, elhalványult a teljesítményünk a Q2-ben. A második etap végén tapadást veszítettünk, és így nem tudtam javítani a köridőn. Pedig elég erősen kezdtünk, kényelmesen autóztunk a Q1-ben és a Q2 elején. Versenyképesnek tűntük, de a Q2 utolsó szettjén sok tapadást veszítettünk, miközben a többieknek sikerült javítaniuk, így meg kell néznünk, miért is volt ez.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: