DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Elmosta az eső a Stájer GP harmadik edzését

Előbb csak a kezdést halasztották el „határozatlan időre”, végül azonban a teljes szombati szabadedzést törölni kellett Spielbergben – nagy kérdés, hogy mi lesz így a délutáni időmérővel.

f1-fp3-eso-2



Ahogy arra a Formula-3-as futam félbeszakítása után számítani lehetett, a szakadó eső miatt nem tudott a tervezett déli időpontban elrajtolni az F1-esek harmadik szabadedzése a Stájer Nagydíjon: a versenyirányítás „határozatlan időre” elhalasztották a kezdést. Összesen 40 percig várakozott a mezőny a bokszokban, végül azonban megjelent a felirat, miszerint teljes egészében törölték a gyakorlást.

Azzal, hogy törölni kellett az FP3-at, eldőlt, hogy háromféleképpen alakulhat ki a vasárnapi futam rajtrácsa, ahogy azt Ross Brawn is megerősítette az edzés során. Az első számú remény persze az, hogy ma délután meg lehet tartani az időmérőt – ami az előrejelzéseket elnézve eléggé kétséges, bár a nap végére javulhatnak a körülmények. Ha ez nem lehetséges, megpróbálkoznak vele vasárnap délelőtt, amire már jobb az esély. Ha viszont akkor sem tudják megrendezni a kvalifikációt, akkor a pénteki második szabadedzés eredménye határozná meg a rajtsorrendet, ez esetben pedig Max Verstappené lenne a pole-pozíció.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: