DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Akár be is börtönözhetik azt az F1-est, aki megszegi a magyarországi szabályokat

A komolyabb pénzbüntetés mellett akár szabadságvesztést is kockáztat az az F1-es személy, aki a jövő heti Magyar Nagydíj során megszegi a buborék szabályait.

Rendkívül szigorú szabályokat kell betartania a Formula-1-es mezőnynek jövő héten Magyarországon. Az Autosport számolt be arról, hogy a magyar kormány megerősítette ezekt a szabályokat, melyek szerint senki nem mozoghat semerre, csak és kizárólag a pálya, valamint a hotel között, ezen felül nem csinálhatnak semmit. A szabály megszegése nagyon súlyos büntetést von maga után: már a kilátásba helyezett tizenöezer euró sem kevés, viszont a csapatoknak szombat délelőtt kiküldött tájékoztató szerint akár a börtönbe kerülés (!) is szóba jöhet.

f13



A tájékoztatás szerint ezek a szabályok "különösen" azokra vonatkoznak, akik az Egyesült Királyság állampolgárai, vagy nem az Európai Unió állampolgárai - ők nem használhatnak taxikat sem és minden szabadidejüket a pályán, vagy a hotelben kell tölteniük. Minden étkezésüket vagy a hotelben, vagy a Hungaroringen végezhetik el, máshol nem - vagyis amíg Magyarországon jelenleg nincs korlátozás mondjuk az éttermeket tekintve, az F1-es mezőnyt illetően mégis lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: