DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Mintha másik autót vezetnék

A Ferrari néhány – egyébként a Hungaroringre tervezett – fejlesztést eszközölt az autókon, aminek köszönhetően Sebastian Vettel úgy érezte, nem is ugyanabban az autóban ül, mint múlt héten.

 

Az olaszok már a szezonkezdet előtt bejelentették, hogy hozzá sem nyúltak a teszt óta az SF1000-eshez, azonban a Magyar Nagydíjra már egy komolyabb fejlesztési csomaggal érkeznek. Látván, hogy a múlt heti Osztrák Nagydíjon mennyire csapnivalóan szerepeltek, Mattia Binotto megsürgette a gyárat.

Ez még nem a teljes arzenálja a Ferrari új aerodinamikai elemeinek, ugyanakkor már ezzel a csomaggal is olyan fejlődést értek el, hogy Vettel össze sem tudta hasonlítani az e heti autót az Osztrák nagydíjon használttal.



„Egész nap olyan érzésem volt, mintha egy másik autót vezetnék, lassan kezdtem is hozzászokni. Igazából annyira különbözik a két autó, hogy össze sem lehet hasonlítani azokat, és remélem, hogy ez most már így is marad a hétvégére” – olvashatók Vettel szavai a Motorsport Week oldalán.

Sebastian Vettel végül csak a 15., Charles Leclerc pedig a 9. helyen zárta a pénteki második szabadedzést, de a négyszeres világbajnok így is bizakodó: „Ha megnézzük az időket, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy nem zártunk jó napot, még akkor sem, ha az én leggyorsabb körömet végül törölték. Viszont ha engem kérdeznek, többen is arra készültek fel ma, hogy holnap valószínűleg esni fog a kvalifikáción” – fogalmazott sejtelmesen a német.

„Részünkről igazándiból az volt a legfontosabb, hogy teszteljük a fejlesztési csomagot, amit szépen elemenként próbáltunk ki, és egyelőre jól állnak a dolgaink. Még mindig van hol előre lepnünk és azt is meg kell találnunk, milyen körülmények között mozog legjobban az autó. A szokásos pénteki házi feladatunk még hátra van, a fékekkel is sokat foglalkoztunk, de egyértelmű, hogy jobban éreztem magam, a múlt hetet követően pedig szükségünk van egy jó eredményre, hogy mindenki jobban érezze magát” – zárta Vettel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: