DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

McLaren: Ez a Racing Point tényleg egy Mercedes

A Ferrari legyőzhető, a Racing Pointok közül azonban csak az egyik autó befogható, a semmiből fél másodpercet gyorsuló Perez másik ligában játszik – mondta a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl.

Az Osztrák Nagydíjon és a Stájer Nagydíj szabadedzésein látottak alapján a nagycsapatok mögött – akik közé teljesítmény szerint csak a Mercedest és a Red Bullt lehet sorolni – a Racing Point és a McLaren következik az erősorrendben. Az első felvonás a Red Bull Ringen a wokingiaké volt, Lando Norris negyedik lett az időmérőn és harmadik a futamon, a második menetben azonban eddig a silverstone-i istállónak áll a zászló.

A pénteki nap egyik hőse Sergio Perez volt, aki leggyorsabb kört futott az első szabadedzésen, az előkvalifikációként kezelt – a szombatra jósolt csapadék miatt kétséges, lesz-e időmérő – második szabadedzésen pedig harmadik lett, mindössze 0,217 másodpercre Max Verstappentől. A gyorsabb McLaren, az ötödik helyezett Carlos Sainz ehhez képest már 0,673 másodpercet kapott az elsőtől.



„Elégedett vagyok, mert az ötödik és nyolcadik hellyel megerősítettük, hogy egy körön jók vagyunk. Pozitív volt látni, hogy megint tudunk harcolni a Ferrarival és Renault-val, valamint az egyik Racing Pointtal” – mondta a Sky Sportsnak Andreas Seidl csapatfőnök. A szakember csak Lance Strollt érzi elérhetőnek: a McLarennél úgy látják, Perez más szinten mozog a hétvégén. Pilótája, Sainz szintén rámutatott saját nyilatkozatában, hogy „Checo valahogy fél másodperccel elénk került, míg a múltkori időmérőn még nagyon közel álltunk egymáshoz.”

Seidl szerint ma bizonyosodott be igazán, hogy a Racing Point valóban egy rózsaszín álruhába bújtatott Mercedes: „Ha megnézzük az előttünk álló autókat, akkor először lehet látni, hogy a Racing Point valóban képes arra a potenciálra, amire az egy évvel ezelőtti Mercedes. Ilyen kört mi egyértelműen nem tudunk, ennek ellenére jó edzésünk volt.”

„Mindig is mondtam, hogy mi nem tudunk az autó fejlesztésével akkorát lépni a tél folyamán, mint az a csapat, aki veszi a tavalyi Mercedest, és optimális üzemben használja. Természetes, amit most tőlük látunk. Legalább van egy Racing Point, amelyikkel küzdeni tudunk, azt pedig tudjuk, hogy a hétvégén bármi megtörténhet. Múlt héten is láttuk, hogy pénteken még nem voltunk olyan erősek, vasárnap viszont már harcoltunk velük” – nyilatkozta az edzések után Seidl.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: