DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez: A McLaren és a Ferrari az ellenfél

A Mercedes és a Red Bull mögött, a McLarennel hasonló szinten állóként, vagyis a harmadik erőként beszélnek a Racing Pointról az Osztrák Nagydíj után. Noha a csapat a szezonnyitón nem tudta kihasználni a lehetőségeit, Sergio Perez nagy dolgokat remél.

A tesztek sejtései beigazolódtak Spielbergben, a silverstone-i csapat olyan magasságokba tört a Formula-1-es erősorrendben, ahol talán 2000-ben, még Jordan név alatt járt legutóbb. Bár az első futamon mindkét autó számára kilátásban volt az erős pontszerzés, Lance Stroll alatt hamar megállt a motor, Perez pedig a hajrában veszített pozíciókat, amikor a csapat úgy döntött, nem állnak ki kerékcserére a safety car alatt, amikor a többség így tett. Az eredmények dacára, az autó tempója alapján azonban Perez tudja, milyen erős fegyvert kapott idén a kezei közé.

perez



„Jó volt látni, hogy a csapat a Ferrarikkal és a McLarenekkel állt harcban, versenyképesek voltunk az időmérőn és a futamon is. A versenyen végül nem állt az oldalunkra a szerencse, hiszen nálam elrontottuk a stratégiát, amivel egy dobogós esélyt szalasztottunk el, Lance-nek pedig ki kellett állnia, így értékes pontokat vesztettünk a bajnokságban. De arra számítok, hogy szoros harcban leszünk a McLarennel, és nagyon kíváncsi leszek, hogy egy másmilyen pályán, Magyarországon hogyan fogunk majd teljesíteni” – mondta Perez a Stájer Nagydíj nyitányaként, a Formula.hu részvételével zajló online, csütörtöki sajtótájékoztatón. A mexikói egyértelműsítette, nem feltétlenül arra számít, hogy a Hungaroring jobban fekhet a Racing Pointnak, hanem csak azért kíváncsi a folytatásra, hogy kiderüljön számára, egy másmilyen típusú vonalvezetésen is ilyen fürgék maradnak-e az RP20-asok.

A 30 éves Perez elmondása szerint a Racing Point csapattagjain és az istálló működésén is érződik, hogy az idei szezonban magasabbak lesznek a célkitűzések. Bár Force India néven 2016-ban és 2017-ben is zártak már a konstruktőri 4. helyen, azokban az években mégis jóval elérhetetlenebb volt számukra a dobogó, mint az idén várható.

„Nagyon másmilyen a hangulat. Másképpen dolgozunk, másképpen állunk hozzá egy hétvégéhez. Most először történik meg, hogy már az első versenytől fogva erős autó van a kezeink között, olyan, amire tényleg építhetünk. Egy komoly fejlesztési csomag is jön majd a szezon során, szóval nagyon magabiztosak vagyunk, nem kell folyamatosan lábujjhegyen járnunk. És jó látni az arcokat is, hogy ilyen hosszú együtt töltött idő után végre egy olyan autónk van, amivel harcolhatunk” – mondta.

Perez 2011-ben, a Saubernél debütált az F1-ben, 2013-ban eltöltött egy évet a McLarennél, majd a következő évre átigazolt jelenlegi istállójához, ahol immár hetedik, összességében pedig tizedik évét kezdi. Eddig öt szezonban is képes volt dobogós helyet szállítani, ám összesen még csak nyolccal rendelkezik, egy éven belül pedig a 2012-es három a rekordja, aminek megdöntésére idén reális esélye mutatkozik.

„Nagyon jó érzés. Az F1-es karrierem során nem nagyon fordult még elő, hogy a szezon elejétől ilyen közel legyek az élmezőnyhöz. Nagyon kíváncsi leszek a folytatásra. Remélem, hogy hamarosan megérkezik az év első dobogója, majd pedig többet is ünnepelhetünk a csapattal a szezon során” – mondta el vágyait a pilóta, aki egy évtizede várja, hogy az F1-es élmezőnybe kerüljön.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: