DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton örül Alonsónak, mert fiatalabb nála

A Mercedes pilótája gratulált egykori csapattársának az F1-es visszatéréshez, és elárulta: örül Alonso érkezésének, mert így nem ő lesz a második legidősebb a mezőnyben.

A hét F1-es híre a kétségtelenül a kétszeres világbajnok Fernando Alonso F1-es visszatérésének bejelentése lett, ami természetesen a Stájer Nagydíj helyszínén, a Red Bull Ringen is beszédtéma volt a csütörtöki sajtónapon. A Mercedes pilótáit faggatták arról, mit gondolnak a 39 éves pilóta érkezéséről, akinek a kora és fizikai állapota kérdéseket vetett fel a sajtóban.

 alo-ham-20181



"Ennek előnyei és hátrányai is vannak" - reagált Hamilton, aki 2007-ben a spanyol pilóta mellett debütált az F1-ben. "A csapatmunkát tekintve a tapasztalat sokat számít, jó irányba terelhet egy fejlődő csapatot. Nem tudom, milyen érzés 40 évesnek lenni, de Michael [Schumacher] abban a korban tért vissza, és fizikailag nagyszerű állapotban volt. Semmi kétségem, hogy Fernando nagyszerű állapotban lesz. Számomra bónusz, hogy eddig a második legidősebb voltam a mezőnyben, most a harmadik leszek" - viccelődött, majd átadta a szót Bottasnak.

"Jó őt újra látni" - reagált a finn. "Elég nagy név a sportban, világbajnoki címeket is nyert. Ahogy elhangzott, a sport számára fontos, hogy a világ legjobb versenyzői jelen legyenek" - válaszolt röviden.

Hamiltont Sebastian Vettel visszavonulásáról is kérdezték, amivel kapcsolatban a brit kifejtette: bár az F1 nélküle is tovább növekedne, ahogy eddig is tette, de Vettel sokat ad a sporthoz, és kár lenne, ha idő előtt visszavonulna. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: