DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Hamiltonnak változtatnia kell

A Red Bull csapatfőnöke nehezen tud elmenni amellett, hogy Hamilton az utóbbi három versenyen kétszer nekiütközött Albonnak. Szerinte a világbajnoknak valamit máshogy kellene csinálnia.

Lewis Hamilton és Alex Albon a szezonnyitó Osztrák Nagydíj utolsó köreiben a második helyezésért küzdött egymással, amikor Albon egy koccanást követően a negyedik kanyarban megpördült. A versenyfelügyelők némi vizsgálódás után arra jutottak, az esetért Hamilton a felelős, akit így egy öt másodperces időbüntetéssel és két büntetőponttal sújtottak. Miközben a Mercedes csapatfőnöke szerint a szankció túl szigorúra sikeredett, a Red Bull vezetője úgy látja, a saját pilótája nem hibázott. Christian Hornert arról kérdezték, milyen tanácsot adna Albonnak a Hamilton elleni küzdelmekhez.

„Legyen óvatos. Nem volt elég jó a végsebessége, így tudta, hogy a tapadási előnyét figyelembe véve kanyarban kell előznie. Tudomása szerint sikerrel is járt. A tekintetével a már előrébb haladó Valtterit [Bottas] kereste, amikor Lewis kitette az egyik kerekét, szóval Lewist kellene megkérdezni arról, hogy mit kellett volna máshogy csinálni. Alexé volt a kanyar. Hogy Lewisnak miért kellett kitennie a kerekét, arról fogalmam sincs. Frusztráló helyzet, mivel az utóbbi három versenyen ez már a második ilyen alkalom. Sajnálatos, mert szerintem esélye volt a futamgyőzelemre” – idézte őt a Motorsport.

Horner azt a felvetést is eloszlatta, miszerint Albonnak türelmesebbnek kellett volna lennie. Kihangsúlyozta, minél tovább vártak volna a támadással, Hamilton kemény keverékű gumijai annál közelebb kerültek volna az ideális hőmérsékleti tartományhoz. Ez, és a Mercedes nyers ereje később sokkal nehezebbé tett volna egy előzési kísérletet.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: