DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: A motor a baj, de nincs megoldás

Mattia Binotto világosan látja, hogy hol verték rommá őket elsőre a többiek, de ezzel nem tudnak mit kezdeni, mert a motorfejlesztéseket befagyasztották erre az évre.

Még a pesszimista várakozásokat is alulmúlta a teljesítményt tekintve a Ferrari az idei első Formula-1-es versenyhétvégén - Mattia Binotto csapatfőnök tudja, hogy a végül megszerzett második helyük a szerencsének köszönhető, de azt is elmondta, hogy óriási előrelépéseket a Hungaroringtől kezdve sem várhatnak tőlük. Az autón javíthatnak, de a motoron nem tudnak és az a fő gond.

fera



"Javítanunk kell az autón, főleg az aerodinamikán, ezt már el is kezdtük, rmeélhetőleg hamar láthatjuk is az eredményt a pályán. Nem ez lesz a végső megoldás és nem fog csodát tenni, de muszáj javítanunk. Viszont a kanyarokban csak nagyjából három tizedmásodpercet veszítünk, ott marad még további hét tized a motor miatt az egyenesekben. Ezt jóval nehezebb lesz megoldani, mert a motorfejlesztéseket befagyasztották" - idézi Binotto szavait a Motorsport.

"Az egyenesekben meglévő sebesség a légellenállástól is függ, de annak mostanában nem tudunk nekiállni. Ez a sebesség csalódás, de megnézzük az adatokat, aztán meglátjuk, hogy mit tudunk tenni. Meg kell próbálni feltárni a gyengeségeinket és megoldani őket" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: