DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Osztrák Nagydíj - A rajtrács

Hét hónapnyi kihagyás után ma ismét F1-es futam emeli meg a pulzusunkat, 15:10-kor Ausztriában elrajtol a szezon. Nézzük, milyen sorrendben állnak fel a pilóták a Red Bull Ring rajtrácsára.

 Viszonylag nyugodt estét tudhatnak maguk mögött a Formula-1 felügyelői, ugyanis az Osztrák Nagydíj szombati napján mindössze egyetlen pilóta időmérője szorult vizsgálatra. Lewis Hamiltont egy pályaelhagyásért és a sárga zászló figyelmen kívül hagyása miatt idézték be a versenybírók, akik végül a rajtsorrendet nem befolyásoló döntést hoztak: a világbajnokot az előbbi vétség miatt megfosztották az első Q3-as körétől, a másodikat viszont megtarthatta, így az övé maradt a második rajtkocka. Előtte és mögötte is változatlan a helyzet tegnaphoz képest, a pole-pozíciót Valtteri Bottas birtokolja, aki tegnap új pályacsúcsot (1:02,939) beállítva szerezte meg a legelőkelőbb rajthelyet. 

alpha12020



Bár a feketék elnyomása elleni kampányról, a Mercedes trükkös kormányzásáról, a megerősödött Racing Pointról és az elképesztően szoros középmezőnyről is sok szó esik, a hétvége legforróbb beszédtémáját kétségkívül a szombaton csúfosan leszereplő Ferrari szolgáltatja. A vörösök hiába hangoztatták a téli teszt óta, mekkora lemaradással küzdenek, a kvalifikáción látott teljesítményük minden elvárást alulmúlt. A pilóták csalódottan, a szurkolók pedig értetlenül állnak a leszereplő Scuderia ügye előtt, ami az utóbbi évek egyik legcsúfosabb időmérőjét produkálta. Eközben az élen a Mercedes egy másik ligában játszik, de ettől függetlenül nem szabad leírni a versenyt, hiszen az alternatív gumistratégián lévő Max Verstappen meglepheti a párost.

Frissítés: Körülbelül negyven perccel a rajt előtt mégis megfosztották Lewis Hamiltont a második rajthelytől, miután a szombati kihágását megóvta a Red Bull. A britet háromhelyes rajtbüntetéssel sújtották, így Max Verstappen a második, Lando Norris a harmadik, Alex Albon pedig a negyedik helyre lép előre.

Az Osztrák Nagydíj rajtsorrendje:

1.  Valtteri Bottas       
  Mercedes       2.  Lewis Hamilton 
         Mercedes
3. Max Verstappen       
  Red Bull    4. Lando Norris
        McLaren 
5.  Alex Albon       
  Red Bull   6. Sergio Perez
        Racing Point 
7. Charles Leclerc      
  Ferrari    8.  Carlos Sainz
        McLaren 
9.  Lance Stroll      
  Racing Point    10.  Daniel Ricciardo
        Renault 
11.  Sebastian Vettel      
  Ferrari    12.  Pierre Gasly
        Alpha Tauri 
13.  Danyiil Kvjat      
  Alpha Tauri    14.  Esteban Ocon
        Renault 
15.  Romain Grosjean      
  Haas    16.  Kevin Magnussen 
        Haas 
17.  George Russell      
  Williams    18.  Antonio Giovinazzi 
        Alfa Romeo
19.  Kimi Raikkönen      
  Alfa Romeo    20.  Nicholas Latifi
        Williams 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: