DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Leclerc: Ez életem egyik legjobb F1-es futama

A Ferrari monacói F1-es pilótája szerint ez most olyan érzés számára, mintha nyert volna - tudja, hogy nagyon messze vannak a jótól, de ez is azt mutatja, hogy bármi megtörténhet.

Teljesen váratlanul, a semmiből került a dobogóra, sőt, annak második fokára Spielbergben Charles Leclerc - a Ferrari tempója nagyjából a középmezőny első felére volt elég az Osztrák Nagydíjon, de a monacói pilóta mindent jól csinált, jókor volt jó helyen és a hajrában két egészen parádés előzést is bemutatott, amellyel felküzdötte magát az ezüstéremig. Érthetően elégedett a napjával...

16



"Rendkívül elégedett vagyok, ez most olyan érzés, mintha nyertem volna. Ezt a futamomat úgy értékelem, hogy az egyik legjobb teljesítményem volt, mióta a Formula-1-be érkeztem, mert egyáltalán nem követtem el semmilyen hibát. Messze vagyunk, de bármi lehetséges, úgyhogy erősnek kell maradnunk fejben, folytatni kell a jó csapatmunkát és biztos vagyok benne, hogy rendben leszünk, csak idő kérdése" - mondta a verseny után Leclerc.

A végén bemutatott két parádés előzésével kapcsolatban elmondta, hogy türelemre és jól időzített agresszióra volt szüksége. "Agresszív akartam lenni, mert minden biztonsági autónál szenvedtem az egyes és a hármas kanyarban, tudtam, hogy ott nem lesz semmilyen lehetőségem. Viszont azt is tudtam, hogy az én időm akkor jön el, ha valaki hibázik, aztán Lando kicsit lelassult Sergióval és azt meg tudtam csinálni, majd utána Sergióval az már elég kemény manőver volt, de élveztem. Nem hibáztam" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: