DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Hamilton versenybalesetnek érezte az ütközést

A brit pilóta el sem hiszi, hogy a tavalyi Brazil Nagydíj után ismét Albonnal ütközött össze, de ha rajta múlt volna, nem ad magának büntetést. Ezen a hétvégén gyorsan túl akar lépni.

Lewis Hamilton felelősséget vállalt az Osztrák Nagydíjon történtekért, de saját meglátása szerint az Alex Albonnal történt ütközése belefér a versenybaleset kategóriájába. A páros a futam hajrájában talált egymásra, amikor kopott kemény gumikon a második helyen védekező Hamiltont utolérte a friss lágyakon felzárkózó Albon. A fiatal Red Bull-pilóta kívülről próbálta megelőzni Hamiltont, aki nem hagyott elég helyet ellenfelének, így kiforgatta őt. Szinte pontosan úgy, ahogy a tavalyi Brazil Nagydíjon.

A Mercedes pilótája a Sky Sportsnak árulta el gondolatait a leintést követően. „Nem igazán érzek semmit. A versenynek vége, és az van bennem, hogy tovább kell menni. Természetesen ez nem volt valami jó hétvége számomra, ami az időmérőn történt, az az én hibám. Kicsit furcsa volt a rajt előtt büntetést kapni, de ez van. Nem bizonytalanított el, hanem arra motivált, hogy a lehető legjobb formámat hozzam. Úgy érzem, ez sikerült is. Nyilvánvalóan nagyon jó tempóval zárkóztam fel Valtterire [Bottas], de aztán megtörtént az a sajnálatos eset Alexszel. El sem hiszem, hogy ismét összeütköztünk, de számomra versenybalesetnek tűnt. Mindenesetre elfogadok minden büntetést, és továbblépek” – értékelt.

Az eset következtében Hamilton öt másodperces büntetést kapott, így a negyedik helyen ért célba. Továbbá a versenyzői licencébe bekerült két büntetőpont, így összesen hét egységnél jár. 12 egységet elérve automatikusan eltiltják egy versenytől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: