Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 8. szombat
F1

Balhé: A Red Bull hivatalosan megóvta a Mercedest

Német sajtóértesülés szerint Christian Hornerék eddig bírták ki, most már hivatalosan is bepanaszolták a nagy rivális Mercedest a nagy vitát kiváltó DAS-rendszer miatt.

Tobi Grüner, a német Auto Motor und Sport újságírója írta a közösségi oldalán, hogy forrásai szerint a Red Bull csapata hivatalos óvást nyújtott be a Mercedes DAS-megoldása, vagyis a trükkös, szabályokat kijátszó kormányrendszere ellen. A megoldást 2021-re már most betiltották, de egy kiskapunak köszönhetően 2020-ban még használhatja a bajnok istálló - hacsak nem lesz sikeres a Red Bull kísérlete.

mercedes-rb-spielbergPénteken, az Osztrák Nagydíj első két szabadedzésén is használták az eszközt a Mercedesek, de erősen kérdéses, hogy mire számít a Red Bull - Toto Wolff és csapata azt mondta korábban, hogy ők megkérdezték erről Ross Brawnékat és ők is egyetértettek abban, hogy ez a megoldás szabályosnak minősíthető a jelenlegi szabályok mellett - viszont azért az aerodinamikai hatások menet közben történő változtatását tiltó rendelkezésben el lehet mélyedni...

A Red Bull is ezt használta az óváskor, illetve azt, hogy az autók felfüggesztése nem változhat meg az autó mozgása közben - meglátjuk, hogy mi lesz belőle, mindenesetre a döntés még a szombati harmadik szabadedzés előtt várható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?