DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso-pletyka: A Renault állítja, még válogatnak

Kiemelt az érdeklődés a Renault istálló iránt annak kapcsán, hogy kivel pótolják majd a távozó Daniel Ricciardót. A francia csapattal kapcsolatban olyan neveket hoztak hírbe, mint például Fernando Alonso és Sebastian Vettel, Cyril Abiteboul csapatfőnök azonban tovább titkolózik és Spielbergben csupán annyit árult el: időre van szükség a döntéshez.

Mint korábban kiderült, Ricciardo a tavaszi pilótakeringőbe bekapcsolódva jelentette be, hogy az évad végén, csupán két szezont követően a McLarenhez teszi át a székhelyét a Renault-tól. Utólag szivárgott ki, hogy az ausztrál – aki csillagászati, 27 millió dollárosra taksált éves fizetésért van alkalmazva a gárdánál – magára haragította a különítményt azzal, hogy az utolsó pillanatban tájkoztatta a csapat vezetését az átigazolási szándékáról.

Mióta Ricciardo távozása kiderült, tartja magát a pletyka, hogy a francia csapat Fernando Alonsót szeretné leigazolni Esteban Ocon mellé, azóta pedig már a Ferraritól távozó Sebastian Vettelt is összefüggésbe hozták a csapattal. Más nevekről is hallani, például a Formula E kétszeres bajnokáról, az F1-ben korábban megfordult Jean-Eric Vergne-ről és a Renault akadémiáján pallérozódó Christian Lundgaardról, döntés azonban még nincs. Sőt, mint Cyril Abiteboul csapatfőnök az Osztrák Nagydíj helyszínén, Spielbergben elárulta: egy darabig talán nem is lesz.

abesz



„Hogy mire van szükségünk? Egy pilótára, aki vezeti az autónkat! Egy olyan pilótára, aki gyors, tehetséges és magáénak érzi a Renault projektjét. A Forma-1 horizontján a mi csapatunk nagyon egyedi, mert roppant lojálisak vagyunk a sportághoz, de mégis egy fiatal csapat vagyunk, amely fejlődés alatt áll és mint tavaly láthattuk, szenved is. Olyan versenyzőre van szükségünk, aki meg tudja érteni ezt, valamint azt is, hogy mennyi munkát és erőfeszítést fektetünk ebbe. Nem azt mondom, hogy Daniel nem értette ezt meg, sokkal inkább a jövőre vonatkozóan mondom ezt. Tárgyalunk pár névvel, néhány igazán nagy névvel és néhány kevésbé ismerttel is, de időre van szükségünk ahhoz, hogy biztosan fel tudjuk mérni azt, mit tudunk nyújtani és mire van szüksége azoknak a pilótáknak, akikkel egyeztetéseket folytatunk” – fogalmazott a szakember az FIA által szervezett online sajtóeseményen, amelyre a permanens akkreditációval rendelkező sajtóorgánumok között a formula.hu is meghívást megkapott. 

Fontos szösszenet a Renault-pilótaüggyel kapcsolatban, hogy csütörtökön egy sokszor jólinformált spanyol rádióállomás, a Cadena Ser megszellőztette: a francia alakulat elviekben már megállapodott Alonsóval, a kérdés csupán az, hogy a kétszeres világbajnok csak jövőre tér vissza vagy már idén. A csatorna szerint is van alapja annak a #FormulaHUPodcast egyik korábbi adásában is forszírozott témának, amely szerint Abiteboul és vezetőtársai nem vették jó néven Ricciardo lépését a távozás körülményeivel kapcsolatban, ezért a háttérben azon mesterkednek, hogy lehető legkedvezőbb pénzügyi feltételek mellett már idén elmozdítsák a helyéről az ausztrált. 

Abiteboul a pénteki sajtóeseményen – bár konkrétan Alonsóról és Vettelről kérdezték – kínosan ügyelt arra, hogy neveket ne említsen, Ocon viszont csütörtökön kerek-perec kimondta: örülne annak, ha Alonso csatlakozna a különítményhez. „A személyes választásomnak nincs köze ahhoz, amit a csapat majd tenni fog. Remek a kapcsolatom Fernandóval, az egyetlen alkalom, hogy sisakot cseréltem egy másik pilótával, vele történt. Amikor annak idején Michael Schumacherrel csatázott, az váltotta ki bennem a sport imádatát. Nem tudom, hogy csatlakozni fog-e hozzánk vagy sem, de egyértelmű, hogy nagyon örülnék, ha visszatérhetne” – mondta a francia pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: