DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Zak Brown: Azért vártunk, hogy éljünk, hogy versenyezzünk

A McLaren vezére levélben beszélt a koronavírusról, az újraindításról és hogy nem szabad homokba dugni a fejünket - ugyanakkor azért hoztak áldozatokat, hogy lehessen versenyezni, mert ez az életük.

Zak Brown, a McLaren vezére az istálló hivatalos weboldalán közölt nyílt levelet a Formula-1 újraindításával kapcsolatban. Mint írta, természetesen nagyon örül annak, hogy újra lehet versenyezni és ténylegesen megkezdődhet az idei szezon, de ne ringassuk magunkat túl szép álmokba: a koronavíruson messze nem vagyunk túl, ezt pedig az is jelzi, hogy nem lesznek nézők az Osztrák Nagydíjon (sem).

"Egy soha véget nem érőnek tűnő várakozás után az F1 végre visszatér ezen a hétvégén - 126 nap telt el azóta, hogy meglengették a kockás zászlót a szezon előtti teszten. Ki tudta megjósolni azokat az eseményeket, amelyek ezt követték? A világjárványt, egész nemzetek leállását, az F1-es szezon megállítását, mielőtt igazán elkezdődött volna. Versenyzőként izgatottak vagyunk az újraindítás miatt, de nem szabad eltakarnunk magunk elől a valóságot" - írta Brown.

brown



"A tavalyi Osztrák Nagydíj során 203 ezer ember látogatott ki a helyszínre. Ez elmosódik ahhoz képest, hogy mostanáig több mint fél millió ember halt meg a koronavírus miatt. Még a Brit Nagydíj (amelyen a legtöbben voltak kint 2019-ben) 351 ezer fős létszáma sem közelíti meg ezt a számot. Vannak olyan kritikák, hogy ez az idő nem a legjobb arra, hogy visszatérjünk, de nekem más a véleményem. Nagy áldozatokat hoztunk eddig, de ne felejtsük el, hogy miért is tettük meg ezt. Hogy éljünk. Az F1 sok más sporthoz hasonlóan élvezetet okoz emberek millióinak a világon" - magyarázta.

"Ahogy Steve McQueen híres mondata szól: a versenyzés élet, minden azelőtt és azután csak várakozás. És mi vártunk. Az F1 egyelőre zárt kapuk mögött tér vissza, de ki kell nyitni a szívünket és az elménket a varázslatra. Erre a pillanatra vártunk és most végre itt van. Barátok, szurkolók, versenytársak, most egyként versenyzünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: