DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Russell sem tudja, mit várjon a Williamstől

A fiatal brit F1-es nincs meggyőződve róla, hogy a csapata idén előrébb lépett az erősorrendben, az optimizmust azonban határozottan érzi az istállón. Azt is megtudtuk, miben fejlődött az autó.

A Williams tavalyi teljesítményéről árulkodó mutató, hogy huszonegy F1-es versenyhétvégéből egyetlen alkalommal sem sikerült túljutnia az időmérő edzés első szakaszán. Az istálló évére már az első pillanatban rányomta bélyegét a késve elkészült, és félresikerült autó, ami csak a mezőny utáni kullogásra volt alkalmas. Az alakulat így 2019-ben fennállása legrosszabb évét zárta, amit idén megpróbál helyrehozni. A csapat másodéves pilótája, George Russell a szezonnyitó Osztrák Nagydíj helyszínén elmondta, szerinte idén van-e esélyük bejutni a kvalifikáció második szakaszába.

 russell-20201



„Nagyobb esélyét látom, mint tavaly, de nehéz lesz. Barcelonában 10-15 Celsius-fokban, eltérő gumikkal teszteltünk, míg itt sokkal reprezentatív körülmények várnak ránk. A hétvége után többet tudok erről mondani” – nyilatkozta az FIA csütörtöki online sajtótájékoztatóján, ahol azt is elárulta, miben fejlődött az autó a 2019-eshez képest.

 „A vezethetőségében határozottan. Tavaly fejlődtünk valamennyit, de nagyon nehéz volt vezetni. Próbáltuk nyomni, de folyton túlkormányzottan viselkedett, így nem éreztem magam magabiztosnak benne. Idén Barcelonában nekem és Nicholasnak [Latifi, csapattárs] is sokkal jobb érzés volt vezetni. Remélhetőleg extra teljesítménnyel is elő tudunk állni.”

A fiatal brit határozottan érzi a csapaton belüli pozitív előrelépést, amit az utóbbi időszak belső átalakításainak köszönhetnek. „Tavaly lefektettük az alapokat, idén pedig ezekre építünk. Rómát sem egy nap alatt építették, ezek a dolgok időbe telnek. Fejlődünk, de ekkora lemaradást nagyon nehéz ledolgozni” – árulta el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: