DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen még mindig nem döntött a jövőjéről

Továbbra sem tudja, hogy még a 2021-es szezonban is az F1-ben fog-e versenyezni az Alfa Romeót erősítő finn pilóta, a döntése azonban nem a közeljövőben esedékes szabályváltozásoktól függ.

Kimi Raikkönen tavaly októberben töltötte be 40. életévét, az idei Formula-1-es szezonban pedig minden bizonnyal átveszi a legtöbb nagydíjindulás rekordját Rubens Barrichellótól. Az Alfa Romeónál második idényére készülő pilótával kapcsolatban értelemszerűen időről időre felmerül a visszavonulás lehetősége, maga a finn azonban még nem döntött a jövőjéről – az viszont biztos, hogy nem a 2022-re halasztott szabályváltozásokra alapozva fog határozni:

raikkonen-spielberg-csut-dppi-1



„Nem ez határozza meg, mit hoz a jövő” – nyilatkozta Raikkönen a hétvégi évadnyitó Osztrák Nagydíj helyszínén tartott videós sajtótájékoztatón, amelyen állandó akkreditációval rendelkező médiumként a Formula.hu is részt vett. „Lesz válaszom, mielőtt elkezdődik a következő év, de még egyetlen versenyt sem futottunk, és eleve nagyon furcsa ez az idei helyzet. Meglátjuk, mi történik. Nem mondanám, hogy sokat változtak volna a dolgok a néhány évvel ezelőtti helyzethez képest: a szabályok változnak, de a vezetés része nem annyira.”

„Meglátjuk; ha jól szereplünk, akkor jobb móka a versenyzés, mint ha nem, de nem tudjuk, hol fogunk állni, ezért a legjobbunkat igyekszünk nyújtani a mostani hétvégétől kezdve, aztán egy ponton majd döntünk a jövőről is” – mondta el a 2007-es világbajnok, hozzátéve: a tesztekből kiindulva egyelőre nehéz megjósolni, pontosan mennyire is lesz versenyképes idén az Alfa Romeo.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: