DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Motorfejlesztéssel készült a Mercedes Ausztriára

Az erőforrások cseréiről szóló híresztelések igaznak bizonyultak, a címvédő alakulat a hosszú kényszerszünet ellenére több megbízhatósági problémáját orvosolta a szezonnyitóra.

A világjárvány miatt bevezetett közel kéthónapos kényszerszünet ellenére újabb fejlesztéseket végzett Formula-1-es erőforrásán a Mercedes. A téli teszten a márka egyértelmű gyenge pontja a megbízhatóság volt, a gyári istállónál és a velük megegyező motorokat használó Williamsnél is visszatérő problémákat okozott az erőforrás. Többek között az MGU-H hűtésén végeztek módosításokat. Mivel a márciusban menet közben lefújt Ausztrál Nagydíjon nem gördültek pályára az autók, így az erőforrások szempontjából is ez a versenyhétvége számít az idei elsőnek.

4hotnr54y5j5pr3s5cs4



„Melbourne-höz képest új specifikációval készültünk, mivel megbízhatósági fejlesztéseket végeztünk. Ezek a Melbourne óta eltelt időben végzett munkánk eredményei. Reméljük, jó szolgálatot fognak tenni az előttünk álló sűrű időszak során” – árulta el a Motorsportnak egy csapattag.

A csapat az autók mellett a pilóták versenyoverallján is módosításokat végzett, ugyanis Lewis Hamilton és Valtteri Bottas feketébe öltözve teljesíti az idei szezont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: