DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem nyomja el Ricciardót a Renault

Bár logikusnak tűnhetne, hogy a csapattól biztosan távozó ausztrállal szemben Esteban Ocont favorizálják, Cyril Abiteboul csapatfőnök rámutatott, miért lenne ez teljesen értelmetlen.

Bár még el sem kezdődött a 2020-as Formula-1-es szezon (igaz, erről a koronavírus-járvány is jócskán tehet…), már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy Daniel Ricciardo és a Renault útjai mindössze két idény után, a mostani év végén különválnak, s az ausztrál a McLarennél folytatja pályafutását. Sokakban felmerült, hogy emiatt a franciák inkább a két évre szerződtetett Esteban Ocont fogják favorizálni idén, Cyril Abiteboul csapatvezető szerint azonban erről szó sincs – azt is elmondta a Motorsport.com-nak nyilatkozva, hogy miért:

ricciardo-ocon-renault-dppi



„Nem fogjuk előnyben részesíteni Estebant vagy Danielt utóbbi döntése nyomán, mert ez nem a csapatunk alapelve. Ráadásul nincs is szükség ilyesmire, legyünk őszinték, hiszen nem a vb-címért harcolunk az alapján, ahol most állunk. Abszolút semmi értelme nem lenne, és Danielt az autó fejlesztésének folyamataiba is bevonjuk.”

Abiteboul azt is elmagyarázta, miért nem tart attól, hogy Ricciardo esetleg műhelytitkokat visz majd magával egyik közvetlen riválisukhoz: „Figyelembe véve, hogy a fejlesztéseket többé-kevésbé befagyasztották az idei és a jövő év között, a McLarennek pedig az összes zsetonját fel kell majd használnia arra, hogy az új erőforrást a karosszériába integrálják [a wokingiak jövőre már a Mercedes motorját fogják használni – a szerk.], így nem tudnak sok teljesítményt nyerni, lehetővé teszi, hogy teljesen normál módon dolgozzunk együtt Daniellel.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: