Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 8. szerda
F1

Hakkinen: Bottas felkészült. És Hamilton?

A kétszeres F1-es bajnok szerint idén a kiváló formában lévő Valtteri Bottas lesz Lewis Hamilton legnagyobb kihívója. A Ferrari kapcsán lemaradásról beszélt a korábbi pilóta.

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas 2017 óta versenyeznek a Mercedes pilótapárosaként a Formula-1-ben. Ezalatt Hamilton sorozatban három világbajnoki címet szerzet úgy, hogy ellenfele csak a szezonok egy-egy szakaszában képviselt vele egy szintet. Mika Hakkinen szerint azonban ez az idei évre megváltozik, ugyanis Bottas minden eddiginél felkészültebb.

bot-ham-2019-portre2„Valtteri szuper formában van, a szezonkezdetre fizikailag és mentálisan egy nagyon magas szintet ért el. A néhány hónappal ezelőtti teszten nagyszerű teljesítményt nyújtott, szóval jó passzban van, így biztos vagyok benne, hogy hihetetlen eredményeket fog produkálni” – nyilatkozta honfitársáról a finn, aki kételkedik abban, hogy Hamilton is képes volt ekkora fejlődésre.

„Biztos, hogy Lewis továbbra is nagyszerűen fog vezetni, de Valtteri újabb szintre emelkedett és jobb, mint valaha. Vajon Lewisszal mi a helyzet? [Az F1-ben] folyamatosan fejlődni kell, ami fizikailag és mentálisan is nagyon fárasztó, valamint komoly fegyelmet igényel. Valtteri készen áll. És Lewis?”

Hakkinen a bajnokesélyesek kapcsán a Mercedesen kívül egyedül Max Verstappent említette meg, akinek a szezon elején kifejezetten hasznára válhat a szokatlanul agresszív stílusa. „Természetesen támadni fog. Sok kockázatot fog vállalni. Vajon a hosszú szüneten lévő pilóták készen állnak Max húzásaira?” – idézte a finn költői kérdését a Laureus.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?