DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Albonnak öt-hat kör kellett visszarázódni

Nem tartott sokáig újra felvennie a ritmust a Red Bull pilótájának az F1-es csapat silverstone-i tesztjén - mindenesetre jó volt kicsit újra átmozgatnia magát a tényleges versenypályán is.

Csütörtökön a Red Bull is tartott egy bemelegítő edzést Silverstone-ban, ők is megjáratták magukat a nagyon rövid időn belül kezdődő szezont megelőzően - azonban Max Verstappen nélkül, aki a karanténszabályok miatt inkább otthon maradt, úgyhogy csak Alex Albon körözhetett az RB16-tal.

"Jó volt visszaülni az autóba itt, Silverstone-ban, megcsinálni a filmes napot, kicsit lerázni a rozsdát, visszarázódni az egészbe" - idéz Albon szavait a teszttel kapcsolatban az F1i.com. "Három hónapja nem ültem Formula-1-es autóban, de öt-hat kör elég volt, hogy visszajöjjenek a dolgok. Az edzőteremben elvégzett munka nem igazán számít, amíg nem látod viszont a pályát. Ez egy kis pálya, ahol sokat kell dolgozni az autóban és nagyon meleg volt ma, úgyhogy kiderült, hogy mennyire vagyok fitt és elégedett vagyok ezen a téren."

albesz



"Amúgy az is jó volt, hogy mindenki mással is találkozhattam. Melbourne óta rendszeresen tartottam a kapcsolatot azokkal a srácokkal, akik az én felemen dolgoznak a garázsban, szóval nagy változások azért nem voltak és könnyű volt újra megtalálni a közös hangot. Összességében jó lehetőség volt ez arra, hogy kapcsolatba kerüljek mindennel és kicsit visszatérjen a versenyzői mentalitás" - magyarázta.

Christian Horner csapatfőnök annyit tett hozzá, hogy a csapattagok számára a különböző procedúrák gyakorlása volt hasznos, mert egy kicsit idegennek tűnt nekik ez az egész - vannak új dolgok idénre, de Ausztriában már ez lesz az "új normális", úgyhogy fel kell rájuk készülni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: