DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo 10 futammal már megelégedne

A Renault ausztrál pilótája szerint ennyi verseny elég lenne egy tisztességes Formula-1-es idényhez. Azt is elmondta, a következő hónapokban mit nem vár egyáltalán.

Az F1 vezetősége jelenleg is lázasan dolgozik a sorozat őszi-téli menetrendjén, ami a korábbi terveknek megfelelően tíz új állomást adna hozzá a 2020-as versenynaptárhoz. A már hivatalos (részleges) menetrend július elejétől szeptember elejéig nyolc versenyhétvégét foglal magában, ami némi bővítéssel Daniel Ricciardo szerint kiadna egy tisztességes idei naptárat. Saját elképzeléseit a Fast Lane című podcastben osztotta meg.

 ric-potre-20201



„Erre azt mondom, korrekt. Négy-öt versenyre talán még nem, de ha tíz fölé megyünk, akkor szerintem eleget teljesítünk ahhoz, hogy fény derüljön a világbajnok személyére. Persze nézők nélkül a szezon elején biztosan más lesz a légkör, de legalább versenyzünk. Ez a része számomra semmit sem változik” – nyilatkozta.

Kollégáihoz és versenytársaihoz hasonlóan ő maga is tűkön ülve várja az első versenyhétvégét, egy valamit viszont szívesen kihagyna a kötelező feladatok közül: a koronavírus miatt előírt kötelező tesztelést, amihez az illetékesek az orrból vesznek mintát. „Egy dologban biztos vagyok, mert már megtapasztaltam, az a mintavételezés… Nem egy mókás dolog. Azt valószínűleg idén még vagy harmincszor el fogják rajtunk végezni. Egyáltalán nem várom, de biztosan nem fogjuk megúszni” – árulta el. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: