DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

McLaren: Ricciardo nem lesz vb jövőre

Bár Zak Brown elnök-vezérigazgató szerint a 2021-re leigazolt ausztrál bajnokalkat, úgy érzi, a wokingi csapat csak egy évvel később lesz képes vb-címre alkalmas autót biztosítani számára.

Miután a Ferrari lecsapott Carlos Sainzra Sebastian Vettel távozása után, a McLaren szinte azonnal leigazolta a Renault-tól így mindössze két idény után távozó Daniel Ricciardót. Zak Brown, a wokingiak elnök-vezérigazgatója már többször elmondta, hogy „nagy rajongója” az ausztrálnak, és bízik a képességeiben, ugyanakkor figyelmeztetett: jövőre még aligha fognak felérni vele a csúcsra a Mercedes-erőforrásra váltás ellenére is, sokkal inkább a nagy szabályváltozásokat hozó 2022-es évad kínálhat számukra esélyt.

ricciardo-dppi



„Úgy vélem, Daniel egy bajnokkaliberű versenyző” – fogalmazott Brown a Sky Sports vlogjában. „Nem hiszem, hogy már 2021-ben egy világbajnoki címre alkalmas autót fogunk adni neki, még csak a felzárkózás útján haladunk. De úgy vélem, 2022-ben már versenyképes autót fogunk tudni adni neki, aztán meglátjuk, mi lesz.”

Brown arról is beszélt, miért nem tudták megszerezni már 2018 végén Ricciardót, illetve miért várja, hogy jövőre összeálljon az ausztrál és Lando Norris duója: „Megpróbáltuk már két éve is megszerezni Danielt a csapatunkba, és beszéltünk is vele róla, miért döntött úgy, ahogy… Akkor éppen egy gyenge szezon után voltunk, és megosztottuk vele a terveinket, de még nem tudtuk végrehajtani őket, míg egy évvel később már látta, hogy arra költöttük a pénzt, amire mondtuk.”

„Ő egy hétszeres nagydíjgyőztes: mindig győztesek és világbajnokok ültek az autóinkba, és rengeteg izgalmat fog hozni magával. Daniel és Lando párosa fantasztikus lesz a pályán és azon kívül is, két nagyszerű személyiség. De ez majd csak 2021-ben lesz.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: