DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton a nézőknek: Hiányozni fogtok!

A Mercedes világbajnoka nagyon sajnálja, hogy idén várhatóan egyetlen európai F1-es versenyhétvégére sem engednek majd be szurkolókat. Minden korábbinál nehezebb szezonra számít.

Leírni is furcsa, de több mint háromhónapnyi várakozás után jövő héten végre ismét egy helyszínre utazik a Formula-1-es mezőny tíz csapata, hogy megmérkőzzön egymással. A március közepi ausztrál hétvége óta mintha egy új világ köszöntött volna be, elég csak a különböző járványügyi intézkedésekre gondolni. Ezekkel kapcsolatban Lewis Hamilton fejezte ki sajnálatát, aki fájónak tartja, hogy az első néhány fordulón egészen biztosan nem vehetnek részt szurkolók. 

„Hiányozni fogtok a versenyekről. Mindenkit hiányolni fogok” – üzente a nézőknek a Mercedes által készített videóban. „Nem lesz túl lelkesítő üres lelátók előtt elhajtani. Magányos élmény lesz, de tudom, hogy lélekben ott lesztek velünk.”

A 2020-as szezonra készülve a csapatok és a pilóták eddig soha nem tapasztalt kihívások elé néznek. A számtalan járványügyi intézkedés mellett lezajló feszített menetrendű versenyhétvégéken az sem segít, hogy az utóbbi hónapokat szinte mindenki a versenypályáktól távol töltötte. Hamilton a visszarázódást rendkívüli kihívásnak tartja. „A tőlünk telhető legjobban igyekszünk felkészülni a szezonra, ami szerintem az előkészületet és a mögöttünk álló nehézségeket figyelembe véve a Formula-1 valaha volt legnehezebbje lesz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: