DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Darwin törvénye dönti el, melyik F1-es csapat marad életben

A Mercedest irányító Toto Wolff óva int mindenkit azon feltételezéstől, hogy a Formula-1-es mezőny jelenlegi legerősebb és egyik legjobb anyagi helyzetben lévő csapataként ők fognak a legkönnyebben kilábalni a válsághelyzetből.

A Formula-1 végre megkezdi 2020-as szezonját a jövő hétvégi Osztrák Nagydíjjal, így a csapattagok ha nem is a régi kerékvágásba térnek vissza, de legalábbis újra belevágnak az utazós életstílusba. Még mielőtt ez megtörténne, a Mercedes-Benz weboldala megkereste a márkával talán a legszorosabb kapcsolatban álló házaspárt, Toto és Susie Wolffot, hogy kikérdezze őket, hogyan teltek számukra a szokatlanul eseménytelen hónapok, és milyen várakozással térnek vissza hamarosan mindketten csapatvezetői teendőikhez.

wolff



Toto Wolffnak elévülhetetlen érdemei vannak a Mercedes sikercsapattá való összekovácsolásában, amely immár hat éve uralja az F1-et, elmondása szerint azonban az összetartás, a tökélyre fejlesztett munkafolyamatok és a hatalmas felhalmozott tudás nem jelent garanciát arra, hogy a címvédő istálló előnyét megtartva legjobbként, biztos háttérrel emelkedjen ki a jelenlegi bizonytalanságból. Amikor ugyanis Wolffnak nekiszegezték a kérdést, hogy mit szeretne látni a csapattól a pályára való visszatéréskor, így felelt:

„Azt, hogy képesek leszünk alkalmazkodni a változáshoz. Hiszen most az lesz érvényben, amit Darwin evolúcióelmélete is kimond, vagyis nem az fog túlélni, aki a legerősebb, hanem az, aki a leginkább alkalmazkodóképes” – élt erős hasonlattal a csapatfőnök. „Hirtelen megváltozott körülöttünk a környezet, nekünk pedig meg kell birkóznunk az ezáltal teremtett válsággal és akadályokkal. Új elvek szerint kell gondolkodnunk. Viszont tudjuk, hogy mindig a legrosszabb napjainkból tanuljuk a legtöbbet. Képesnek kell lennünk úgy kielemezni egy problémát, hogy ne egy személy hibáztassunk miatta, hanem magát a problémát. Ha ez sikerül, akkor a szervezetünk még az ilyen fájdalmas időszakban is képes lesz növekedni.”

A Wolff család tagjai már az elmúlt hónapokban is gyakorolhatták az alkalmazkodási képességüket, hiszen annyi időt töltöttek el otthon, egymás és gyerekük társaságában, jelentősen lecsökkent munkaterhekkel, mint még soha. Ezen időszak tapasztalatait már Susie Wolff összegezte, felfedve, hogy férje milyen új területeken hasznosította magát.

„Korábban mindig nagyon szűkös határidők mellett éltünk. Most viszont végre elmehettünk úgy sétálni, hogy nem kellett az órát figyelnünk, hogy mikor is érünk haza. Már a bevásárlásokat is Toto végzi, ami már nagyon régóta nem fordult elő. Ráadásul főz is, estére pedig mindig itthon van. Ez az időszak megtanított minket arra, hogy elkezdjük értékelni az élet apró örömeit, és emlékeztetett rá, hogy mennyire fontos a családdal való minőségi időtöltés” – mondta Susie, aki augusztusban a Formula-E-be, a Venturi csapat élére tér majd vissza.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: