DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Abiteboul: Idén már sehol nem lesznek nézők

A Renault F1-es vezére szerint egy teljes telet kell várni arra, mire lesz olyan promóter, aki bevállalja a nézőkkel teletömött lelátókat - ez ebben a szezonban már nem fog megtörténni.

Cyril Abiteboul, a Renault Formula-1-es csapatfőnöke szerint egy teljes télre szükség lesz ahhoz, hogy a nézők visszatérhessenek a futamok lelátóira. Ő úgy látja, hogy a promóterek egyelőre nem mennének bele abba, hogy a szurkolók ott legyenek a helyszínen és ha javul is a helyzet a koronavírussal kapcsolatban, ennek a szezonnak már mindenképpen lőttek ebből a szempontból.

abi_3



"Hogy tele legyenek a lelátók, akik a hőseiknek szurkolnak, zászlókkal és mindennel... Silverstone-ban akár 120 ezer ember is kint lehet egy hétvégén... nem tudom, ez időbe telik" - idézi Abiteboul szavait a Racer. "Egy olyan szezon elé nézünk, amely nagyrészt zárt kapuk mögött fog zajlani, különböző gazdasági helyzetekben. Azt nézve, hogy hogyan terjed a vírus és hogy hogyan kontrollálják Európában, nekem úgy tűnik, hogy egy komplett kört kell várnunk, egy teljes telet, mire lesz olyan promóter, aki felkészült arra, hogy olyan futamot rendezzen, amelyen tele vannak a lelátók."

Abiteboul szerint egyébként egy haszna azért volt a vírusnak: ezekben a hónapokban mindenki sokkal nyíltabban és őszintébben kommunikált a problémáiról, úgyhogy reméli, hogy ez a jövőben is így marad. Szerinte senki sem volt felkészülve ezekre a helyzetekre, mert ez mindannyiunknál nagyobb volt, de a nyíltság miatt sikerült megbirkózni mindezzel - ami viszont az F1-et illeti, szerinte legközelebb 2021-ben lehetnek nézők a pályák mellett.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: