DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ilyen grafikák várják az F1 nézőit 2020-ban

A száguldó cirkusz idén rengeteg új információval készül minket elhalmozni a közvetítések alatt. Számos teljesítménymutató mellett összehasonlításokat is láthatunk Sennával vagy Schumacherrel.

Az Amazon Webszolgáltatóval (AWS) együttműködve a Formula-1 idén hatféle új grafikával készül érdekesebbé tenni a versenyhétvégék közvetítéseit. Az első a szezonnyitó Osztrák Nagydíjon debütál, és az autók különböző karakterisztikáit mutatja majd, hasonlóan egy autós játékhoz. A statisztikák között feltűnik majd a motorerő, a tapadás, a leszorítóerő és a légellenállás. 

 tv-graphic-car-performance-sin



A 70. Évfordulós Nagydíjon a pilóták összehasonlítása lesz az újdonság. A műsor szerkesztői 1983-ig visszanyúlva bármelyik korábbi pilóta mutatóit összevethetik majd az aktuális mezőny szereplőivel. Ezt követően a Belga Nagydíjon a kanyarsebességek kapják a főszerepet - megtudhatjuk, a pilóták hogyan teljesítenek a gyors (175 km/h feletti) és a lassú (125 km/h alatti) kanyarokban. A szezon második felében az F1 és az AWS további három mutató bevezetését tervezi. Ezek a pilóták képességeinek és az autók/csapatok fejlődésének bemutatását, valamint az időmérős és a versenytempó megjósolását célozzák.

Az F1 vezető mérnöke, Rob Smedley elárulta, a fentiek megvalósításával a nézők minden eddiginél közelebb kerülnek az akcióhoz, miközben soha el nem mondott történetekre is fény derül.

A szezon július 5-én vasárnap rajtol Ausztriában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: