DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Haas: Teszt? Nem fontos

Günther Steiner szerint a pilótáknak nem kell különösebb edzés, a csapat pedig a gyárban is tud gyakorolni - aki megteheti, az persze menjen, de kicsit kifogásnak érzi egyes csapatok indoklását.

Ugyan néhány csapat tartott és még tart is egy úgynevezett shakedownt, némi bemelegítést korábbi autókkal a szezon előtt, de például a Haasnál úgy érzik, hogy ennek olyan túl sok értelme nincs, így ők nem is élnek ezzel a lehetőséggel. Az amerikai istálló legközelebb majd csak Ausztriában indít be bármilyen autót, addig pedig otthon gyakorolják, amit lehet.

stein_1



"Mi nem csinálunk ilyet" - idézi Günther Steiner csapatfőnök szavait a Crash.net. "Nyilvánvalóan el kell használni egy filmes napot és nekünk nincs meg erre a kapacitásunk. A pilóták készen állnak, nem hiszem, hogy sok edzésre lenne szükségük. Jó dolog ez a shakedown, de nekünk most nem ez a prioritás. Nyilván előnyt jelent annak, aki csinálja, de egyáltalán nem nagyot."

"A srácok azon dolgoznak a gyárban, hogy összerakják az autókat, munka közben pedig tartaniuk kell egymástól a távolságot, emiatt nem aggódom. Gyakoroltuk az új dolgokat, az új protokollt a gyárban, annyi, hogy nem a pályán. Úgy érzem, hogy ezt egy kicsit kifogásként használták, hogy lehessen shakedownt tartani és ha van rá pénz, akkor jó dolog ez, de mi egy kicsit több rizikót vállalunk ebben, mert remek embereink vannak" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: