DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„A szezonnyitón mindenki keménykedni fog”

Daniel Ricciardo szerint a hosszú szünetet követően minden pilótának előjön az egós oldala, és azt akarja majd bizonyítani, mennyivel jobb a másiknál. Izgalmas első futamot jósol.

Felsorolni sem könnyű az összes olyan körülményt, amelyek miatt a Formula-1 2020-as szezonnyitójára utólag egy igazán különleges versenyhétvégeként fogunk visszaemlékezni. A maratoni hosszúságúra nyúló „téli” szünet, a nézők kizárása és a különböző járványügyi intézkedések mind hozzájárulnak a maradandó jelző megalapozott használatához. Daniel Ricciardo szerint ezekhez azt is hozzávehetjük, hogy a pilóták be akarják majd bizonyítani, mennyire jó formában tartották magukat a karanténban.

ricciardo-monaco-20191



„A lámpák majd kialszanak, és biztos vagyok benne, hogy mindenki meg akarja mutatni, mennyivel felkészültebb a többieknél” – idézte a Motorsport a pilóta szavait. „Az egók biztosan útban lesznek. Esetleg mindenki nagyon óvatosan fog viselkedni. Izgalmas lesz. Nem tudjuk, hány verseny vár ránk idén, így azzal a mentalitással fogunk versenyezni, hogy minden futam számít.”

Ricciardo elmondása szerint a két évvel ezelőtti autóval való tesztelése elsősorban fizikailag segített a visszarázódásban. „Az első néhány kör furcsa volt. Nem kellett sok idő, hogy ráérezzek, hiszen egész életemben ezt csináltam. De persze először furcsa volt beülni az autóba és kihajtani a bokszból. Örülök, hogy volt lehetőségem tesztelni, így az első nap okozta fizikai fájdalmon is túlestem.”

Az ausztriai teszt a Renault-nak lehetőséget teremtett a járványügyi protokollok gyakorlására, amelyek a garázsban zajló szinte összes folyamatot – a megbeszélésektől kezdve a pilóták becsatolásán át az autó szereléséig – jelentősen befolyásolják. Érdekes lesz ezeket megfigyelni az ausztriai szezonnyitón.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: