DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Eladó a Haas? Steiner reagált a pletykára

A Williams és a McLaren mellett a Haasról is felröppentek híresztelések, hogy a tulajdonos eladná az istállót. Ezekre Günther Steiner csapatfőnök határozott kijelentésekkel reagált.

A világjárványból fakadó gazdasági válság óriási hatást gyakorolt a Formula-1-re. A Williams és a McLaren egészen biztosan új (rész)tulajdonosokat keres, de a Haasszal kapcsolatban is felmerültek hasonló híresztelések. Pláne, hogy az istálló még nem döntött a 2021-es folytatásról. Günther Steiner csapatfőnök azonban tagadta, hogy Gene Haas megválna az alakulatától.

 haas-teszt-20201



„Nem tudom, honnan ered” – reagált egy videokonferenciában a pletykára. „Szerintem ez már a harmadik alkalom, hogy Gene eladja a csapatot. Ez mind csak spekuláció. Úgy látom, hogy valaki minden jó indok nélkül akar feszültséget szítani. Gene még mindig a Haas százszázalékos tulajdonosa, sosem volt üzleti partnere. Talán nem is akar, vagy nincs rá szüksége. Amikor eljön [az eladásnak] az ideje, azt le fogjuk kommunikálni. Azt mondom, hogy mi közösen, a Haas F1, nem valaki más, aki pletykákat terjeszt a csapat tulajdonosáról, eladásáról, vagy részvényeiről.”

„Szerintem a Williams nagyon jól intézte a dolgát. Kijelentették a szándékukat, és piacra vitték a csapatot. Szerintem ezt így kell csinálni. Sokan akarnak F1-es csapatot venni, és sokan le is kommunikálják ezt. De a Haashoz nincs közük” – idézte szavait a Motorsport.

A csapat vezetése egyelőre tehát nem döntött a 2021-es évről, de Steiner szerint a költségplafon bevezetése meggyőzheti őket a folytatásról. „A limit alatt lennénk, de ez a helyes irány. Most nem 150 millió lesz a nagyobbakhoz mért különbség, hanem mondjuk 20 millió. Arra is van esély, és ez a célunk, hogy ne termeljünk veszteséget. Ha ezt sikerül megvalósítanom, akkor biztosan aláírja a Concorde-egyezményt.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: