DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norris Verstappentől kér tippeket Ricciardo ellen

A McLaren fiatal brit pilótája szerint csak előnyt jelenthet számára, ha már előre tudni fogja, mik jövő évi csapattársának fő erősségei és gyengeségei – és ezt szerinte a holland tudhatja leginkább.

Néhány hete kiderült, hogy miután Carlos Sainz veszi át a Ferraritól távozó Sebastian Vettel helyét 2021-ben, a Renault-tól érkező Daniel Ricciardo lesz Lando Norris csapattársa a McLarennél. Az ausztrál és a brit duóját sokan a rajtrács legmókásabb párosának várják, Norris viszont elárulta: nagyon is készül arra, hogy kibillentse egyensúlyából a többszörös futamgyőztest.

norris-verstappen-2019-dppi



Ennek érdekében pedig nem máshoz fordul tanácsért, mint Max Verstappenhez, aki a Red Bullnál több évig versenyzett Ricciardo oldalán, sőt bakui ütközésük igen komoly is szerepet játszott az ausztrál távozásában.

„Max rengeteg remek tippet ad, sokat tudott Carlosról” – mondta el a Sky Sportsnak Norris Verstappenről, aki bő egy évig a brit jelenlegi kollégája, Sainz oldalán is szerepelt még a Toro Rossónál. „És sokat tud Danielről is: ez is a játék része, meg kell ismerned a csapattársadat. Amennyire szeretnéd, hogy jóban legyetek – és ez olykor nem sikerül –, annyira szeretnéd tudni, hogy mik a gyengeségei vagy épp az erősségei. Ha pedig azt valaki el tudja árulni nekem, az előny.”

„Jól akarom érezni magam az F1-ben, ugyanakkor viszont jól kell együtt dolgoznotok a csapattársaddal és a teljes alakulattal, de egyidejűleg a csapattársad is az első számú ellenfeled. Kemény lesz, és rengeteg dolgot kell majd tanulnom Danieltől, de ha bárki is tud tippet adni, mivel lehet felbosszantani Danielt, akkor biztosan Max lesz az, akit kérdezni kell.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: